Ad hoc Network Tutorial

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Oprettelse af dit netværk

Du skal først installere din trådløse netværkskort. Hvis du antager, at du har installeret enheden korrekt, skal du navigere til dit systemets Kontrolpanel> Netværks- og internetforbindelser> Netværksforbindelser. Der vises et vindue, der viser alle dine nuværende netværksforbindelser. Højreklik på din 'Trådløse netværkstilslutning' og klik på 'Egenskaber.' Skift til fanen 'Trådløse netværk', og klik på 'Tilføj'. Indtast, hvad du vil navngive dit ad hoc-netværk og eventuelle netværksnøgler, under fanen Forening. Indtast endelig afkrydsningsfeltet nederst af vinduet, der bekræfter, at dette netværk vil være et ad hoc-netværk. Klik på 'OK' for at bekræfte og 'OK' igen for at lukke dialogboksen. Ad hoc-netværket er nu oprettet.

Tilslutning til dit netværk

Enhver computer med en trådløs adapter inden for rækkevidde kan nu oprette forbindelse til dit netværk. For at forbinde skal du rulle ned til statuslinjen og højreklikke på ikonet 'Trådløse netværkstilslutninger'. Klik på 'Se ledige trådløse netværk' for at hente en dialogboks, der skal liste dit nye netværk. Vælg det n etwork og klik på 'Connect' for at tilføje computeren til ad hoc-netværket.

Tips

Hvis du har en computer tilsluttet en kabelforbundet internetforbindelse, kan du aktivere internetforbindelse deling over dit ad hoc-netværk. Dette gør det muligt for enhver maskine, der er tilsluttet netværket, at få adgang til internettet via den anden maskine. Ved at oprette delte mapper på din maskine kan du også hurtigt overføre data via et ad hoc-netværk. Et ad hoc-netværk kan være nyttigt, når du arbejder med netværksspil, deler internetforbindelser uden en router, eller når du skal overføre filer hurtigt. Microsoft Windows gør det nemt at indstille et ad hoc-netværk i løbet af få minutter.