Alternative telefontjenester

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

VoIP

Voice over Internet Protocol (VoIP) bruger internettet til transmission af tale- og videokommunikation. For at kunne bruge VoIP skal brugerne have højhastighedsadgang til internettet. VoIP bruger routere, USB-enheder og computerbaserede messenger-programmer til at foretage tale- og videosamtaler. VoIP giver forbrugerne en højkvalitets, digital telefontjeneste, der overstiger evnen hos en traditionel telefon.

Messenger Services

Skype, Yahoo Messenger og Windows Live Messenger er tre fremtrædende messenger-tjenester, der giver brugerne mulighed for at foretage VoIP-opkald overalt i verden. Programmerne giver brugerne mulighed for at lave gratis pc-til-pc tale- og videosamtaler til alle, der bruger den samme messenger service. For eksempel kan en Skype-bruger i USA gratis præsentere pc-til-pc-tale- eller videosamtaler til en Skype-bruger i Australien. PC-til-PC-taleopkald kræver, at brugerens computer skal være udstyret med en mikrofon og højttalere, mens pc-til-pc-videosamtaler kræver et webcam ud over mikrofonen og højttalerne.

PC Telefon til telefonsamtaler præsenteres også pr. telefonsamtale.

Internet telefonselskaber

Vonage, Comcast, Clear Internet og Verizon tilbyder VoIP tjenester, der kræver brug af en separat router til at foretage telefonopkald. Routeren er forbundet til internettet, og en telefon er derefter tilsluttet VoIP-routeren. Brugere kan derefter bruge telefonen, ligesom de ville have en almindelig fastnetelefon. giver funktioner som virtuelle telefonnumre, e-mail-system til modtagelse af telefonsvarer og viderestilling af opkald. De fleste VoIP-udbydere tilbyder ubegrænset langdistanceopkald til hvor som helst i USA, Canada og Mexico med deres abonnementstjenester. udbydere tilbyder også ubegrænset langdistanceopkald t o fastnet i Vesteuropa og Australien.

Google Voice

Google Voice er en gratis telefontjeneste, der bruges i forbindelse med Googles Gmail-e-mail-tjeneste og en eksisterende telefonlinje. Google-stemme er kun tilgængelig i USA, og det gør det muligt for opkaldere at vælge et telefonnummer fra en hvilken som helst amerikansk områdekode. Google Voice kræver, at brugere indtaster en mobil- eller fastnetelefon, som bruges til at modtage opkald, der videresendes fra deres Google Voice-telefonnummer. Kunder kan foretage udgående opkald ved at ringe deres Google Voice-nummer fra enhver berøringstonetelefon. Indenlandske opkald til alle amerikanske og Canada-numre er gratis; internationale opkald forudbetales og opkræves pr. minutsatser. Google Voice-tjenester omfatter SMS-beskeder, voicemail, samtale venter, opkalds-id, opkaldsscreening og teksttranskription af voicemail-beskeder.

Nyttige tips

Google Voice er i øjeblikket kun en invitation til service.

Yahoo Messenger, Skype og Windows Live Messenger kan downloades gratis.

Comcast Digital Voice-tjeneste tilbydes i et bundpakke med eksisterende digital kabel service. Talekommunikation er dramatisk ændret i de sidste 20 år. Internettet har revolutioneret telefonitjenester ved at give forbrugerne adgang til et væld af stemmeopkaldsmuligheder. Digital opkaldstjeneste, lavpris indenlandske og internationale opkald og videosamtaler har gjort internettet forældet. Disse alternative telefontjenester har givet forbrugerne nye valg i den moderne verden.