Definitionen af ​​trådløs sikkerhed

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Fakta Ifølge Internet Crime Complaint Center (IC3) blev der rapporteret om næsten 23.000 klager over internetforbrydelser månedligt i 2008, hvilket var 16 gange højere end i 2000, da prisen var 1.400 pr. måned. Desuden blev 264 millioner dollars gået tabt af ofre for internetforbrydelser i 2008, hvorved den tidligere rekord på 239 millioner dollars i 2007 og 15 gange mere end i 2001 (17,8 millioner dollars) blev brudt. Den mest rapporterede forbrydelse i henhold til IC3 er ikke-leverbare og / eller betalings svindel (32 procent), efterfulgt af online auktions svindel (25,5 procent).

Fordele

Brugere, der transmitterer følsomme oplysninger via et trådløst netværk, kan undgå at være et offer for en internetkriminalitet ved at udnytte en sikkerhedsfunktion. De har ro i det at vide, at deres forbindelse ikke bliver ramt af hackere. Virksomheder, der udnytter sikkerhedsfunktioner på deres websteder, kan være til stor gavn, da onlineforhandlere er 70 procent mere tilbøjelige til at annullere en ordre på grund af ikke at have tillid til transaktionen, ifølge en Gartner Research-undersøgelse.

Typer

SSID Identifier) ​​er det første niveau af trådløs sikkerhed, da den differentierer netværkene fra hinanden. Administratorer, der vedhæfter et unikt SSID til deres adgangspunkt, kan forhindre uønskede brugere i at gætte det korrekte ord, da denne funktion ikke kan beskytte netværket, når en person får adgang. WEP (Web Equivalent Privacy) krypterer information sendt over airwaves, og slutbrugeren har brug for en nøgle eller et kodeord for at afkryptere dataene. WPA (Wi-Fi Protection Access) er en moderniseret form for WEP, der følger protokollen fastsat af Wi-Fi Alliance. En bruger skal godkendes for at få adgang til det beskyttede netværk. Det er en stærkere beskyttelsesmetode end WEP, som bliver mindre pålidelig. MAC-adressekontrol er en funktion, der giver et adgangspunkt funktionen til at tale med bestemte trådløse enheder. Denne adresse er et 12-cifret hex nummer, der findes på et trådløst kort. Andre sikkerhedsfunktioner som en SSL-forbindelse (Security Sockets Layer) og Virtual Private Network (VPN) bruges til ledede og trådløse forbindelser.

Betydning

Med en stigende mængde trådløse enheder, der bruges hver dag, er der flere muligheder for enkeltpersoner til at blive offer for en internetkriminalitet. Telefoner og håndholdte enheder kan sende og modtage elektronisk post og få adgang til internettet. Ifølge IC3 er 74 procent af internetforbrydelser begået via e-mails og omkring 29 procent via hjemmesider. Gjerningsmændene kontaktede også deres ofre via telefon og instant messaging, som var henholdsvis tredje og fjerde. Disse forstyrrende tal repræsenterer imidlertid ikke hele problemet, da et antal forbrydelser ikke rapporteres.

Advarsel

Afsendelse af information over en ubeskyttet trådløs forbindelse kan være meget risikabelt og dyrt. Ofre for at kontrollere svig tabte gennemsnitligt $3.000 pr. Hændelse ifølge IC3. Af alle klager over rapporterede pengetab var 33,7\% i størrelsesordenen $1.000 til $5.000, hvoraf 15 procent var over $5.000. Dette problem går ikke væk, da USA er nummer én i begge gerningsmænd og klager over internetkriminalitet. Ubeskyttet computere er bortset fra kriminalitet sårbare for mange typer af virus, når de bruges på et usikkert trådløst netværk. Millioner af mennesker bruger hver dag en trådløs forbindelse for at surfe på nettet, drive forretning eller sende information til venner og familie. Disse aktiviteter er modtagelige for at blive set af uønskede personer, og undertiden kan følsomme oplysninger blive stjålet. For at beskytte brugere, der forbinder via et trådløst netværk, er der flere sikkerhedsforanstaltninger til rådighed for at forhindre andre i at få adgang til deres oplysninger, mens de er logget på eksternt.