Hardware Networking Tutorial

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Valg af dele

Hjemmedatametværk består af tre grundlæggende dele. Den første er et modem. Den type modem, som dit netværk bruger, afhænger af hvilken type internetforbindelse du bruger. Hvis du skal bruge en kabel-internetforbindelse (via din kabeludbyder), skal du bruge et kabelmodem. Hvis du skal bruge en DSL-forbindelse (gennem et firma som AT u0026 T), skal du bruge et DSL-modem. Kabelmodemer kan købes på stort set alle elektronikforretninger og endda varehuse som Target og Walmart. De fleste DSL-modemer er specifikke for internetudbyderen. Så det er bedst at erhverve et DSL-modem fra dit DSL-firma.

Den anden del, der er involveret i et grundlæggende computernetværk, er en router. Der er to grundlæggende typer routere, kablede og trådløse. Trådløse routere er mere populære sammenlignet med kabelbaserede routere, da de giver dig mulighed for at oprette et netværk, der skal bruges til trådløst internet-surfing. Nuværende trådløse routere har en række forskellige teknologier indbygget i dem. Den nyeste teknologi er Wireless-N med samtidig dual-band.

Den tredje del involveret i et grundlæggende computernetværk er en anden computer. Fordi hele formålet med et netværk er at forbinde to eller flere computere, er en anden computer vigtig.

Opsætning

Det er meget enkelt at konfigurere hardwarekomponenterne i et grundlæggende trådløst netværk. Start med at sikre dig, at dit modem er tilsluttet en internetkilde og strømkilde. Hvis det er et kabelmodem, vil det forbinde via en standard kabelstik. Dette er det runde komponentkabel, der normalt skrues ind på bagsiden af ​​et fjernsyn. Hvis det er et DSL modem, vil det forbinde via en telefonstik. Dette er den fladtråd, der normalt vil forbinde til bagsiden af ​​en fastnetelefon.

Forbind derefter modemet til din router via ethernet. Sørg for at placere ethernet-ledningen i den rigtige port på bagsiden af ​​routeren. Dette kan nogle gange være forvirrende, da de fleste routere har mange Ethernet-porte. Ethernet-porten, der fører fra modemmet, skal forbindes til ethernet-porten på routeren.

Den sidste del af opsætningen af ​​netværket er at forbinde computerne. Alle computere vil forbinde direkte på routerens bagside via ethernet-ledningen.

Test

Den sidste del af opsætningen af ​​et netværk er at teste netværket for at sikre, at alt fungerer korrekt. Dette er en meget enkel one-step-proces. Bare start en internetbrowser som Internet Explorer eller Firefox. Hvis hjemmesiden lykkes, fungerer netværket korrekt. Oprettelse af et grundlæggende hjemmenetværk er nemt, når du får en god forståelse af den grundlæggende hardware, der er involveret i et hjemmenetværk. Planlægning og efter din strategi kan gøre det lettere at oprette et grundlæggende hjemmenetværk.