Hvordan får jeg trådløst internet?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Internetleverandører

For at få adgang til trådløst internet skal du købe og etablere service fra din lokale internetudbyder. Afhængigt af hvor du bor, og hvilke virksomheder der er i dit område, kan du vælge kabel eller DSL (digital abonnent linje) Internet. Kabel Internet leveres via dit kabel-tv-system. DSL bruger din telefonlinje til at overføre data. I modsætning til et modem, vil DSL ikke binde telefonen under brug. Begge teknologier kræver, at et specielt modem fungerer korrekt - det kan hentes fra dit kabel- eller telefonselskab, når du køber service.

Trådløse routere

Hvis du vil installere trådløst internet, skal du købe en trådløs router. En router splitter i hovedsagen det primære internetsignal i flere signaler, så mange computere kan dele en internetforbindelse. Trådløse routere tager et skridt videre: de sender internetsignalet via radio bølger, så de i nærheden kan tilsluttes uden at tilslutte et kabel.

Trådløse routere kan købes (eller lejes) direkte fra din kabel- eller telefonudbyder. En billigere rute er at købe en online eller til din favorit computer butik.

Installation

Når du har købt din router, skal du installere den. Indsæt vekselstrømsadapteren, og installer et Ethernet-kabel (normalt leveret med routeren eller med modemet) i 'WAN' -porten. Dette kabel kører til dit modem, som igen er tilsluttet enten dit kabel eller telefonlinjen. Når routeren registrerer et gyldigt internet signal, vil det begynde at sende det trådløst.

Herefter skal du indtaste routeropsætningen. Dette opnås normalt ved at skrive en adresse i din browser - se manualen for den specifikke adresse. Derefter oprette et navn til din internetforbindelse, sikkerhedsindstillinger og adgangskode.

Desværre kan du ikke bruge en USB-forbindelse (Universal Serial Bus) med de fleste routere, så fjern USB-kablet, hvis du tidligere brugte det. Trådløst internet vokser i popularitet og overkommelige priser. Men at navigere i verden af ​​trådløst internet kan være lidt overvældende for en nybegynder. At kende nogle af det grundlæggende inden installationen kan hjælpe dig med at træffe informerede valg om dit trådløse internet.