Hvordan kan jeg udvide WiFi-rækkevidde til min bærbare computer?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Sikre din router

Hvis din router ikke er sikker, er der en god chance for at du ikke er den eneste, der bruger den til at få adgang til internettet. Hvis for mange mennesker bruger din router, vil din Wi-Fi-hastighed sænke til en gennemgang. Trinnene til at sikre en router er forskellige fra model til model, så kontakt din routerens dokumentation for at finde ud af mere. Bemærk, at WEP (Wired Equivalent Privacy) kryptering vil holde de fleste mennesker ude, men det er let sprængeligt for den bestemte. Den høje beskyttelse af WPA (Wi-Fi Protected Access) anbefales.

Skift kanal

Et Wi-Fi-netværk bruger radiobølger til at sende og modtage oplysninger. Hvis dit trådløse netværk ikke har rækkevidde eller hastighed du kan lide, det er muligt en anden nærliggende router på samme kanal forstyrrer dit signal. Alle routere på markedet har evnen til at bruge forskellige kanaler, så kontakt din router's dokumentation for at finde ud af, hvordan du laver lave om. Eksperimenter med forskellige kanaler og se, hvad der virker bedst for dig.

Brug en Repeater

Hvis store dele af dit hjem er stadig evige dødspunkter, kan du overveje en Wi-Fi-repeater. Disse enheder udvider rækkevidden af ​​dit trådløse netværk ved at fungere som et relæ mellem en computer og en router. Hvis en repeater er oprettet nær kanten af ​​rækkevidden af ​​din router, vil den forlænge Wi-Fi-signalet længere. Bed om en Wi-Fi-extender hos din lokale elektronik butik, eller søg efter en online. Når du har oprettet trådløs internetadgang i dit hjem, er en af ​​de første ting, du sandsynligvis vil gøre, at bære din laptop fra værelse til rum for at se, hvor stærk din forbindelse er. Du kan opleve, at nogle værelser er døde steder uden forbindelse overhovedet. Hvordan kan du øge rækkevidden af ​​din computers modtagelse? At flytte routeren til et centralt punkt i dit hjem er et godt sted at starte, men hvis det ikke er nok, er der et par andre nemme ting, du kan gøre.