Sådan bekræfter du en nuværende proxyserverkonfiguration

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn et Internet Explorer-browservindue på en klientmaskin på netværket. Det er bedst at bruge en anden computer end serveren. Det er også bedst at logge ind på klientmaskinen ved hjælp af andre legitimationsoplysninger end administratoren. Dette sikrer, at brugerne kan godkende, når de tilsluttes.

2.

Klik på menupunktet 'Værktøj' og vælg 'Internetindstillinger'. Klik på fanen 'Connections' og klik på knappen 'LAN Settings'.

3.

Indtast navnet på proxyserveren i tekstboksen mærket 'HTTP.' Adressen kan være serverens IP-adresse, eller det kan være et fuldt kvalificeret domænenavn som f.eks. Mydomain.com.

4.

Indtast portnummeret i tekstfeltet mærket 'Port' ved siden af ​​proxyservernavnet. Standardinstallationer af proxyserver bruger port 80. Nogle administratorer vælger at bruge en anden port. Hvis du har konfigureret en anden port, skal du indtaste den i denne tekstboks.

5.

Marker feltet, der er mærket 'Bypass proxy server for lokale adresser.' Denne indstilling er bruges til intranet og adresser som en webserver til udvikling. I stedet for at browseren leder trafik til proxyserveren, forbinder den direkte med disse interne servere.

6.

Klik på 'OK' ', og luk egenskabsvinduet. Forsøg at få adgang til internettet ved hjælp af klientmaskinens browser. Hvis adgang accepteres, er proxy-serverindstillingerne blevet bekræftet.

Efter installation og konfiguration af en proxyserver på netværket er det vigtigt at kontrollere, at brugerne kan oprette forbindelse. Den bedste måde at kontrollere indstillingerne på er at bruge en browser på en lokal Windows-computer. En browser som Internet Explorer har indstillinger tilgængelig, der automatisk forbinder til proxyserveren, når brugeren åbner browseren. Når disse indstillinger fungerer på en lokal computer, kan andre klientmaskiner konfigureres til at bruge serveren.