Sådan beskytter du din computer, netværk og wifi fra hackere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Brug en router til enhver internetforbindelse (bortset fra opkald). Sørg for at holde opdateringen af ​​firmwaren på din router til den nyeste fra producenten. En router bruger noget, der hedder NAT (Network Address Translation), der fungerer ret ligner en firewall - men det er mere som en firewall. NAT vil i de fleste tilfælde ikke tillade porte at blive scannet u0026 amp; fremsendt bagved det. Også routeren bliver din eksterne IP-adresse, der forlader din computer på en intern IP-adresse. Hvis porte på din router ikke videresendes til dine interne IP-adresser (normalt 192.168. *. * Type adresse), vil en hacker på internettet have svært ved at scanne din computer. De vil kun scanne en router, som i de fleste tilfælde er temmelig 'dum' og meget svært at angribe.

2.

Hold dit operativsystem opdateret. For Windows, Mac, Linux og Unix-brugere skal du altid installere de seneste opdateringer.

3.

En soft firewall anbefales altid. Dette ville blive betragtet som en firewall på det system, du bruger. Det er her, hvor din computer principielt beder dig om tilladelse til at installere visse stykker software sammen med at spørge om du vil tillade visse forbindelser på din computer. Igen vil en router hjælpe dig med at undgå en masse ulykker fra hackere. Dette er mere eller mindre fejlagtigt.

4.

Lav alle dine kodeord HARD, med bogstaver, tal og symboler. Lav dem mindst 20 tegn lang. Indsæt ikke dine børns navne, hunde. Lad dem aldrig være almindelige ord. Et godt eksempel ville være: MrTsayshackersarefools33 @ 3

5.

Hvis du kører et trådløst netværk, skal du altid bruge WPA eller WPA2-sikkerhed. Igen skal du angive din adgangskode mindst 20 tegn, herunder bogstaver, tal og symboler. IKKE SKIMP på wifi-adgangskoder.

6.

Installer en god virusscanner og spyware scanner, hvis du kører nogen form for Windows. Det er også klogt at installere virus- og spyware-scannere på Mac'er. Linux og Unix-systemer får typisk ikke spyware eller virus.

Husk, at en virus / spyware scanner gør dig ikke god, hvis du ikke opdaterer det ofte. Virus og spyware udgives bogstaveligt talt dagligt.

7.

Brug af webadgangs-e-mail er altid den sikreste. Gratis email-konti som Yahoo, Gmail eller Hotmail holder altid et højt sikkerhedsniveau på deres websteder. Også, altid være meget træt af enhver e-mail, du får, der fortæller dig at klikke på links (Paypal for eksempel). Hackere kan lave meget gode kopier af websteder som Paypal (herunder logoer og design) og spam dig. Du klikker på at tro, at du er på Paypal, angiv dit brugernavn og din adgangskode, og hackeren har derefter dit brugernavn u0026 amp; adgangskode. Hvis du får en email fra kilder som din bankkonto, Paypal, Ebay osv., Skal du åbne en ren browser, gå direkte til webstedet og logge ind.

8.

Ikke Hold hele harddiske åbne for at dele især på netværk, der har flere personer. Hvis det er et simpelt hjemmenetværk, hvor alle har tillid til, er det dejligt at bare have en mappe til rådighed for at dele, bare hvis du er kompromitteret udefra.Følgende Disse trin vil holde din computer og dit netværk sikkert og utroligt mindre sårbare over for hackere.

De fleste mennesker ville være chokerede, hvis de nyder så sårbare, at deres systemer og netværk kan blive kompromitteret af hackere. Der er enkle hacker scripts u0026 amp; programmer, der hurtigt kan finde sikkerhedsrisici på næsten ethvert system. Jeg skriver denne artikel, baseret på en utrolig stor erfaring i computerrevision og netværksrevision. Der er meget enkle foranstaltninger, som enhver gennemsnitlig person kan gøre for at beskytte sig mod hackere!