Sådan fjernadgang til en LAN-computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Hent fjernskriveprogramvaren fra Microsoft. I de fleste tilfælde behøver du ikke at downloade softwaren, men ældre versioner af Windows XP kan muligvis ikke medtage den. Når installationen er downloadet, skal du installere den på computeren.

2.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Kontrolpanel' på skærmen. Når kontrolpanelet er åbent, skal du klikke på linket 'Performance og vedligeholdelse'. Klik på ikonet 'System' i dette vindue. dialogboks vindue åbnes hvor du vil opsætte Remote Desktop.

3.

Klik på fanen 'Fjern'. Vælg 'Tillad brugere at forbinde eksternt til denne computer' og klik på 'Ok 'Klik på linket' Sikkerhed 'i Kontrolpanel. Dette åbner en dialogboks, hvor du vil tillade brugere at omgå firewallen til forbindelsen. Klik på fanen Undtagelser og vælg' Remote Desktop. 'Tryk på' Ok '. Servermaskinen er nu klar til at acceptere fjernforbindelser.

4.

Klik på Windows 'Start' -knappen, vælg 'Programmer', og vælg derefter 'Tilbehør' på klientmaskinen Klik på 'Communicat ioner 'menupunktet, og klik derefter på' Remote Desktop Connection '. Dette åbner et vindue, hvor du forbinder til fjernmaskinen.

5.

Indtast navnet på servercomputeren. Dette navn findes ved at holde Ctrl + Alt + Del nede på tastaturet på servercomputeren. Navnet på computeren vises i dialogvinduet. Når dette navn er indtastet på klientmaskinen, skal du klikke på knappen 'Connect'. Et vindue åbnes med login og password dialogvinduet på fjernmaskinen. Når du er logget ind, kan du fjernbetjene computeren og bruge dens funktioner.

Fjernadgang til en computer på et Windows-netværk opnås ved at bruge Terminal Services, som senere blev kaldt 'Remote Desktop.' Denne funktion er frit installeret i Windows-operativsystemer som Windows XP. Den computer, der er vært for softwaren kaldes serveren, og den computer, du bruger til at oprette forbindelse til den eksterne pc, hedder klienten. Disse to computere kører de nødvendige værktøjer til at forbinde eksternt på et netværk.