Sådan forbinder du computere med et crossover-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sørg for, at begge computere er slukket. Sæt hver ende af crossover-kablet i netværksstikket bag på hver computer. Netværksstikket vil se ud som en større version af en standard telefonstik.

2.

Tænd begge computere og lad Windows XP fuldt ud indlæses.

3.

Klik på 'Start' og 'Kontrolpanel.'

4.

Åbn 'Netværksforbindelser' i vinduet Kontrolpanel.

5.

Højreklik på 'Local Area Connection' og vælg 'Properties'.

6.

Vælg 'Internet Protocol (TCP / IP ) 'fra listen og klik på knappen' Egenskaber '.

7.

Vælg radioknappen ved siden af' Brug følgende IP-adresse 'for at indstille IP-adressen manuelt. < /p>

8.

Indtast en numerisk IP-adresse i feltet med 'IP-adresse'. Brug 192.168.1.100 som IP-adresse og 255.255.255.0 som undernetmaske. Da dette er et privat computer-til-computernetværk, kan du lade DNS-serverne og standardgatewayen være tomme. Klik på 'OK', når du er færdig.

9.

Udfør samme opsætning på den anden computer ved hjælp af 192.168.1.101 som IP-adressen. De to computere skal nu forbindes og kunne dele ressourcer.

Tips og advarsler

  • Hvis du bruger dine egne IP-adresser, skal du sørge for at hver computer har en unik adresse.
  • Et crossover-kabel er en type Ethernet-kabel, der bruges til at forbinde to enheder af samme type direkte til netværksformål. Et crossover-kabel adskiller sig fra et almindeligt Ethernet-kabel, idet det tillader data at blive sendt og modtaget i begge ender, mens et almindeligt kabel kun tillader envejs kommunikation. Computere, der er netværksforbindelser på denne måde, kan dele filer og periferiudstyr eller spille to-spiller-spil uden behov for et hub eller en router.