Sådan opretter du virtuelle netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

På værten eller 'Lokal' computer

1.

Hent vinduet 'Netværkssteder' eller 'Mine netværkssteder'. (Navnet kan afvige lidt afhængigt af hvilket operativsystem du bruger.) Dette kan gøres enten fra mappetræet i Windows Stifinder eller ved at finde ikonet på skrivebordet eller i startmenuen.

2.

Højreklik på ikonet 'Netværkssteder' og vælg 'Opret en ny forbindelse' fra kontekstmenuen. Vælg indstillingen for at oprette en avanceret forbindelse, og klik derefter på 'Næste'.

3.

Vælg indstillingen 'Accept indgående forbindelser', og klik derefter på 'Næste' igen. Derefter får du mulighed for at vælge andre enheder, der får lov til at acceptere den indkommende forbindelse; vælg dem og klik på knappen 'Næste'.

4.

Vælg 'Tillad virtuelle private forbindelser' og klik på 'Næste'. Du bliver derefter bedt om at vælge de brugere, der får lov til at oprette forbindelse via VPN. Klik på 'Næste'.

5.

Vælg eventuelle protokoller eller yderligere netværkssoftware, som vil blive brugt som en del af den virtuelle netværksforbindelse. Klik på 'Næste' for at gennemgå indstillingerne, og klik derefter på 'Næste' igen for at acceptere dem. Klik på knappen 'Afslut' for at afslutte opsætningen af ​​det nye virtuelle private netværk på værtscomputeren.

Opsætning og tilslutning fra en fjerncomputer

1.

< p> Find ikonet 'Netværksforbindelser' eller 'Mine netværksforbindelser' i Windows Stifinder, på skrivebordet eller i startmenuen som du ville på værtscomputeren. Højreklik på ikonet og vælg 'Opret en ny netværksforbindelse.'

2.

Vælg indstillingen 'Opret forbindelse til et netværk på min arbejdsplads' i guiden Network Connection Setup . Klik på knappen 'Næste'.

3.

Vælg 'Virtual Private Network', og klik derefter på 'Næste'. Indtast navnet på det virtuelle netværk, der blev oprettet på værtscomputeren eller serveren, og klik derefter på 'Næste' igen.

4.

Vælg 'Ikke ring den oprindelige forbindelse' valgmulighed, og klik derefter på 'Næste'. Indtast VPN-værtens IP-adresse, og klik derefter på 'Næste'.

5.

Vælg indstillingen 'Min brug kun' for at sikre, at du er den eneste fra fjernbetjeningen computer der kan få adgang til det virtuelle netværk. Klik på 'Næste', og vælg derefter indstillingen for at oprette en genvej til skrivebordet for nem adgang. Klik på 'Afslut'. Du kan oprette forbindelse til VPN'en ved at dobbeltklikke på genvejsikonet og logge ind som normalt, hvis du kunne få direkte adgang til værtsnetværket.

Tips og advarsler

  • Husk at lukke en virtuel netværksforbindelse, før du forlader fjerncomputeren for at forhindre uautoriserede personer i at få adgang til dit sikre netværk.
  • Virtuelle netværk - også kendt som virtuelle private netværk eller VPN'er - er et middel til at oprette en sikker forbindelse til et hjem eller kontor netværk fra et andet sted. Der findes to typer virtuelle netværk: Bruger-til-netværksforbindelser tillader en enkelt bruger at oprette forbindelse til et fjernnetværk, mens netværk til netværksforbindelser tillader to komplette netværk at forbinde. Uanset hvilken type forbindelse der oprettes, er proceduren for opsætning af VPN den samme.