Sådan oprettes et testwebmiljø

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Installer XAMPP

1.

Kør XAMPP til Windows installationsprogram.

2.

Vælg et installationsdrev og mappe . Installatøren vil oprette en mappe kaldet 'xampp' på denne placering. Standardinstallationsmappen er C: \. Brug standard til at have XAMPP installeret til C: \ xampp. Installationsprogrammet starter automatisk konfigurationsskriptet i et kommandopromptvindue, efter at filerne er installeret.

3.

Følg instruktionerne i konfigurationsskriptet. Aktivér eller deaktiver XAMPP-muligheder, som du ønsker fra menuen. Vælg 'Afslut' -menuen i menuen for at fuldføre XAMPP-konfigurationen.

Installer Tomcat (valgfrit)

1.

Kør Tomcat til XAMPP Windows installationsprogram .

2.

Vælg C: \ xampp for installationsmappen (eller, hvor du installerede XAMPP). Installationsprogrammet starter automatisk konfigurationsskriptet i et kommandopromptvindue, efter at filerne er installeret.

3.

Følg instruktionerne i konfigurationsskriptet. Aktivér eller deaktiver XAMPP-muligheder, som du ønsker fra menuen. Vælg 'Afslut' -menuen i menuen for at fuldføre XAMPP-konfigurationen.

Start og administrer serverne

1.

Start XAMPP-kontrolpanelet fra desktop ikon.

Marker afkrydsningsfeltet 'Svc' ved siden af ​​hvert program, du vil køre som en tjeneste. Dette vil gøre det muligt for de valgte applikationer at køre automatisk på din computer hele tiden, selv når du ikke er logget ind.

3.

Start Apache og alle de andre tjenester du ' Jeg vil gerne køre. Filezilla er en FTP-server, der giver dig mulighed for og andre til FTP til din arbejdsstation. Mercury er en SMTP-server, der leverer e-mail-tjenester. Hvis en Windows Security Alert-vindue informerer dig om, at din workstation firewall blokerer en tjeneste, følg instruktionerne om at blokere tjenesten.

4.

Klik på Administrations-knappen til Apache i XAMPP-kontrolpanelet. XAMPP-administrationssiden åbnes i din standardbrowser. Vælg dit foretrukne sprog for at fortsætte.

5.

Vælg 'Status' i menuen. Kontrollér, at alle komponenter er aktiveret eller deaktiveret for at matche din ønskede konfiguration. XAMPP-kontrolpanel ved at starte eller stoppe tjenester. Klik på knappen Setup for at aktivere eller deaktivere indstillinger i konfigurationsmenuen. < /p>

6.

Vælg funktionen 'Sikkerhed' fra administrationens side-menu. Eventuelle sikkerhedsproblemer identificeres. Følg vejledningen for at sikre dit testwebsted og dine tjenester efter behov.

7.

Klik på Admin-knappen til MySQL i XAMPP-kontrolpanelet. Webprogrammet phpMyAdmin åbnes i din standardbrowser. Dette værktøj giver dig mulighed for at forespørge, ændre og administrere databaser; se serverstatus og administrer MySQL.

Klik på Admin-knappen for Tomcat (hvis du installerede den) i XAMPP-kontrolpanelet. Tomcat administrationspanelet lanceres i din browser. Standard brugernavn / adgangskode er xampp / xampp. Rediger filen tomcat-users.xml placeret i C: \ xampp \ tomcat \ conf for at ændre brugernavn og adgangskode. Tomcat administrationspanel giver dig mulighed for at starte, stoppe og implementere applikationer, og administrer Tomcat-konfigurationen. Testdrev eksempel servlets og JSP'er installeret med Tomcat.

Tips og advarsler

  • Tilpas din testwebserver til at være så ens som muligt for dit produktionsmiljø . Installer ekstra Apache-tilføjelser, programmeringssprog, databasehåndteringssystemer og anden software efter behov. Brug virtualisering til at skabe et engangs testmiljø. Installer XAMPP på den virtuelle maskine, der kører operativsystemet efter eget valg. Når du har alt konfigureret perfekt, skal du gemme et øjebliksbillede af din virtuelle maskine, så du kan oprette et rent testmiljø, når du vil. Opret en mappe i C: \ xampp \ htdocs for dit websiteindhold, for eksempel C: \ xampp \ htdocs \ mywebsite. Webadressen til at teste dit websted vil være http: // localhost / mywebsite.
  • Dit testmiljø er ikke en hærdet, sikker server. Beskyt dit testmiljø på et lokalnetværk bag en firewall. Hvis din arbejdsstation er direkte forbundet til internettet, kan din arbejdsstation udnyttes via dine webapplikationer eller serversoftwaren.
  • Oprettelse af et testwebmiljø på din arbejdsstation giver dig mulighed for nemt at redigere dine webstedsfiler og kontrollere ændringer, udvikle og teste dine nye applikationer uden at bekymre sig om sikkerhed og holde dit nye indhold sikkert, indtil du er klar til at offentliggøre. At have en fuldt funktionel web testmiljøet bag din firewall giver dig mulighed for at eksperimentere med softwareopgraderinger og nye teknologier, afprøve serverkonfigurationsændringer og teste dine webapplikationer uden at ødelægge din produktionswebside. Ved hjælp af XAMPP kan du hurtigt og nemt oprette et testmiljø med den mest populære software til webservere.