Sådan oprettes gruppe e-mail

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn din e-mail-klient. For at oprette en gruppe e-mail liste gør det ikke nogen rolle, om din e-mail-klient er webbaseret, f.eks. Googles gmail eller standard e-mail-programmet, der fulgte med din computer, f.eks. Microsoft Outlook Express.

2.

Indtast din kontaktliste. Dette er listen over alle e-mail-adresser, du har gemt i din adressebog for nem adgang. Hvis du vil bruge Microsoft Outlook Express som et eksempel, vil dette indebære at klikke på det lille 'Adressebog' -ikon placeret øverst i hovedprogramvinduet. Når du har åbnet din kontaktliste, skal du klikke på 'Tilføj ny indtastning.'

3.

Vælg 'Ny distributionsliste.' Denne mulighed kan kaldes noget anderledes i andre e-mail-klienter, du bruger, men resultatet bliver det samme. En 'Distributionsliste' er blot et teknisk udtryk for en 'gruppe'. Du bliver bedt om at give din nye gruppe et navn.

4.

Tilføj e-mail-adresser til din gruppe. Det kan du gøre på to måder. Ved at klikke på 'Tilføj medlemmer' kan du tilføje kontakter, som du allerede har gemt i din kontaktliste, eller du kan simpelthen indtaste alle eksisterende emailadresser for hånd. Denne del af processen vil tage mest tid, men det skal kun gøres en gang.

5.

Klik på 'Gem'. Dette gemmer alle de emailadresser, du har valgt til denne gruppe. Nu kan du i stedet for at sende en e-mail til hver enkelt af disse personer, enkeltvis sende en email til gruppen, og alle på den liste, du netop har oprettet, modtager den.

Tips og advarsler

  • Gruppepost kan også bruges til at oprette din egen mailingliste. Hvis du har et produkt eller en webside til at annoncere, kan en gruppe e-mail være en nem måde at få ordet om opdateringer og nye funktioner til et stort antal mennesker på samme tid.
  • Oprettelse af gruppe e-mail er en enkel måde at sende e-mail-meddelelser til flere modtagere samtidigt. I stedet for at skrive en besked og blive tvunget til at tilføje alles navn til modtagerlisten en ad gangen, kan du tilføje dem alle til en enkelt gruppe og bare sende en email til alle på én gang. Dette er især nyttigt i situationer, hvor du ville skulle sende den samme besked til dusinvis eller i visse tilfælde hundredvis af mennesker. Det er selvfølgelig en fantastisk tidsbesparende.