Typer af kabler, der er nødvendige for at tilslutte en router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Router

Formålet med routeren er at fungere som den centrale 'trafikdirektør' for alle computere og andre enheder på netværket. Derudover er routeren den eneste enhed, der er tilsluttet direkte til kabel- eller DSL-modemet. Et Ethernet-kabel vil være nødvendigt for at forbinde routeren til modemet.

Stationære computere

I teorien bliver stationære computere i hjemmet sjældent flyttet, hvis nogensinde. Skønt stationære computere kan forbindes trådløst til routeren, er de tilsluttede forbindelser foretrukne på grund af deres højere hastighed og lavere ventetid, medmindre æstetik er et problem. For at oprette en kabelforbindelse fra hver stationær computer til routeren kræves der et Ethernet-kabel til hver computer.

Bærbare computere

Mobilitet er den største appel af bærbare computere, som i dag er udstyret med standard trådløse forbindelser og prale længere batterilevetid end nogensinde. Der kræves ingen kabler til at forbinde bærbare computere til en router, bortset fra den sjældne laptop uden en indbygget trådløs adapter. En bærbar computer uden trådløs adapter kræver et Ethernet-kabel.

Printer

Nogle få printere har indbyggede netværksadaptere, og nogle har mulighed for at oprette forbindelse trådløst. Generelt findes disse funktioner dog kun i dyrere printere. En printer med en netværksadapter kan tilsluttes routeren ved hjælp af et Ethernet-kabel. En printer, der kun er USB, kræver både et USB-kabel og en router med en USB-port for at kunne tilsluttes routeren. Ellers skal printeren deles fra en af ​​computere på netværket.

Netværks-vedhæftet lagring

Enhver ekstern USB-harddisk kan tilsluttes en router ved hjælp af et USB-kabel, hvis routeren har en USB Havn. Ellers skal der købes en netværkshæftet lagringsenhed (NAS). En NAS kan sluttes til routeren ved hjælp af et Ethernet-kabel. Netværk af et hus for første gang er en spændende oplevelse. Når alle computere i et hus kommunikerer med hinanden, åbner det en verden af ​​muligheder som at dele en printer eller central lagerenhed sammen med at tillade internetadgang til alle computere i husstanden samtidig. Afhængigt af hvordan hjemmet bliver netværk, kan der være behov for en række kabler. At have en handlingsplan - og alle de nødvendige kabler - inden starten kan betydeligt forkorte den tid, der kræves for at afslutte projektet.