10 regler for internet sikkerhed

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Computing er ikke på det stadium, hvor du automatisk beskyttes mod alle de onde ting, som Internet kan smide på dig, og det kan aldrig være. Hver bruger skal tage konkrete skridt for at beskytte hendes data og hendes personlige oplysninger. fristende til at få en af ​​disse 'alt-i-en' sikkerhedssoftwarepakker og lade det være der, er der nogle ting - hovedsagelig brugervaner og nogle vanskelige hjemmesider - at ingen af ​​dem effektivt kan beskytte dig mod.

Beskyttelse mod skadelig software

Virus, trojanere, orme og spyware kaldes kollektivt som 'malware', og du kan beskytte dig selv ved at få antivirusprogrammer til at scanne og overvåge dit system fra f.eks. Symantec, McAfee, Trend Micro , og Kaspersky. Disse kræver et årligt abonnement, men du kan ofte få rabatter, når du skal opgradere til den nyeste version.

Windows Update

Windows-brugere vil gerne bruge hyppig brug af Windows Update, som du kan få adgang til menuen 'Værktøjer' i internt t Explorer. Windows bruger også en opdateringstjeneste for automatisk opdatering, der kan downloade og installere sikkerhedsopdateringer i baggrunden.

Stærke adgangskoder

Du vil have et kedeligt kodeord for at beskytte ting som din online bankkonto. Det betyder ingen gadeadresser, fødselsdatoer, kæledyrsnavne, jubilæer eller pigenavne. Det skal være relativt nemt for dig at huske, men svært at gætte. Brug en blanding af tal og bogstaver.

Adgangskodefordeling

Ligeledes må du ikke bruge samme adgangskode til alt, så bekvemt som det kan være. Hvis nogen får adgang til din internet message board-konto, for eksempel, er det næste, de kan gøre, at gå efter din email eller online banking. Du kan bruge 'lettere' adgangskoder til lavere prioriterede konti.

Surfing på kanten

Internettet er fyldt med tvivlsomme hjemmesider, hvoraf nogle forsøger at udnytte udnyttelser i din internetbrowser og andre, der glider malware til uskyldige download. Du kan ikke garantere, at din anti-malware-software beskytter dig, så sørg for at kontrollere ægtheden af ​​de websteder, du besøger, og de ting, du downloader.

Hjælpeprogrammet

Den mest populære vektor til tvivlsomme downloads er fra websteder, der har til formål at 'rense din internethistorie', 'optimere' din computer eller 'defragmentere din hukommelse.' Det er altid vigtigt at undersøge de produkter, du ser udbydes på internettet. Nogle af de ting, de gør, kan gøres af gratis software, og noget af det er slangeolie.

Online tv-spil

Ligeledes tilbyder mange websteder at streame tv, film og musik til din computer, som regel gratis. Hvis de vil installere noget For at få det til at ske, fjerner du de officielle websites - som Hulu.com, SyFy.com, CBS.com og ABC.com - tilbyder nu et bredt udvalg af indhold, der er sikre på din computer. Ethvert websted, der hævder at tilbyde betalingskabel progamming - HBO, Showtime, Cinemax - skjuler sandsynligvis noget.

Flash og Javascript

Bo th Flash og Java, mens det er fantastisk til streaming video og oprette layouter til et websted, er populære veje for at omgå din sikkerhed. Hvis du bruger den populære Firefox-browser, kan du beskytte dig selv med et gratis addon kaldet NoScript. Du skal dog manuelt 'godkende' hvert websted, du besøger, så det kan tage tid at ordentligt oprette dets adfærd.

Alternative browsere

Taler om Firefox, der er flere andre browsere, du kan bruge udover Internet Explorer (IE ). Nogle websteder kræver stadig IE, men muligheder som Firefox, Google Chrome, Opera og Safari er populære, fordi IE er et fælles mål for sikkerhedsudnyttelser. Firefox er den mest populære, fordi det har et stort økosystem af addons, som NoScript.

Firewalls

Du vil sandsynligvis ikke gerne tilslutte computeren direkte til et højhastigheds-internetmodem. At sætte en router mellem computeren og modemmet kan afskrække casual hackere fra at komme ind på din computer over internettet, og du kan også få en softwarebaseret firewall. Virksomheder som Symantec, McAfee og Trend Micro tilbyder dem med deres sikkerhedssoftware, eller du kan downloade en separat fra virksomheder som ZoneAlarm og Agnitum.