Bluetooth-installationsvejledning

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Typer af Bluetooth-programmer

Når Bluetooth starter, oprettes et piconet, der består af to eller flere noder. Et system som dette består altid af en lyttestation og en anden enhed, der transmitterer, når den er aktiv. Et Bluetooth håndfri system vil have et ørepropper eller en anden enhed, der lytter til transmissioner.

For at indstille dette med en mobiltelefon skal den først genkendes af telefonen. Derefter skal en adgangskode, efter at den er blevet godkendt, indtastes i telefonen (i nogle tilfælde også på den anden enhed). Standardadgangskoden er 0000, men nyere enheder har seks cifre. Der skal være en fin balance mellem bekvemmeligheden ved selvopdagelse og ulejligheden ved at slukke for at øge sikkerheden. Sandsynligheden for brud er ret lav, da de mindste enheder normalt ikke har mere end 3 fod.

Nogle gange er der mere end en enhed, der arbejder i et scatter-netværk, hvor databevægelsen er deles mellem to eller tre enheder, der skifter mellem controller og kontrolleret.

En stereo Bluetooth-enhed vil have streaming stereo musik, der afspilles i hovedtelefoner og vil lytte til et andet signal, der afbryder dette og leder et telefon signal til hovedtelefonerne. Hovedtelefonerne har en indbygget mikrofon, der overføres til mobiltelefonen, og når opkaldet er overstået, afspilles stereo-musikken.

Bluetooth kan også bruges til at sidelæste billeder fra en kameratelefon til en bærbar computer . Disse enheder kan også levere ringetoner til en mobiltelefon fra internettet, der downloades på en bærbar computer.

Bluetooth giver den bedste type trådløs udskrivning. Endelig bruger Nintendo Wii Bluetooth at kommunikere mellem sine enheder.

De forskellige typer Bluetooth-systemer

Bluetooth bruger en radioteknologi kaldet frekvenshoppespredt spektrum, der bruger 79 frekvenser og kan foretage flere forbindelser samtidig. Der er tre klasser af Bluetooth-standarden, klasse 1 til 3. Klasse 1 er 100 mW og rejser op til 300 fod. Disse enheder er noget sjældne, da de fleste mobile enheder er klasse 2 og går i afstand til op til 30 fod med en udstrålet udgang på 2,5 mW. Klasse 3 rejser kun 3 fod og udstråler kun 1 mW.

Bluetooth erstattede den noget ubehagelige infrarøde trådløse udskrivning med meget mere fleksibilitet og en bedre båndbredde, selv om det ikke er særlig høj båndbredde.

Den lethed, som enhederne Forbindelse til hinanden betyder, at de er ideelle til forbrug, og et stort antal Bluetooth-enheder er blevet skabt til fritidsbrug. Mobiltelefoner sender bekvemt data baglæns og fremad fra bærbare computere via Bluetooth --- og Apple Macintosh, Windows og Linux har masser af drivere til at konfigurere Bluetooth på computerenheder.

En ny computer har intet problem at oprette forbindelse til en Bluetooth-enhed, da drivere er inkluderet i alle nye operativsystemer. En Bluetooth-enhed vil nemt oprette forbindelse som en 'Plug and Play' -enhed.

Tilslutningsprotokoller

Bluetooth fungerer som en lagdelt protokol og har tre obligatoriske protokoller, der styrer discovery, linking og link kontroller. Der er også mange valgfrie protokoller. Bluetooth opererer på en 3-bit MAC-adresse, hvilket forenkler protokollen noget. Normalt kan en masterenhed forbinde til op til syv enheder, men det kan også lytte til op til 255 flere enheder, der er i standbytilstand, klar til at blive tændt af masterenheden. Bluetooth-systemet opererer på licensfri 2,4-2,4835 GHz ISM-bånd. Det interfererer ikke på nogen måde med 2,45 GHz båndet, der bruges til andre enheder som routere og trådløse telefoner. Det opdeler bandet i 79 frekvenser, at det ændres op til 1600 gange i sekundet. Som mange andre netværksenheder i dag søger Bluetooth at reducere strømforbruget og opnår dette ved at reducere transmissionstid. Bluetooth er en bekvem form for personlig netværk, der fungerer simpelt og nemt. Tilslut Bluetooth-udstyr som en mobiltelefon eller stereohovedtelefoner til enhver ny computer og nyd den nemme forbindelse og pålidelighed, denne nye protokol giver. De fleste enheder vil have en ret fleksibel rækkevidde og vil styre personlig lyd som mobiltelefoner håndfri, bevægelsen af ​​billeder taget på telefoner til computere og trådløs udskrivning.