Computer Router Forklaret

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

En router bruges til at forbinde mere end en computer eller enhed til en internetforbindelse eller et netværk. Routeren leder information og data og videresender dataene til den rigtige placering. En korrekt installeret router vil gøre den samme forbindelse tilgængelig for alle enheder, der er installeret på netværket, uden at de enkelte datapakker fra hver enhed interfererer med hinanden.

Fordele

Når en router introduceres i dit hjemmenetværk , dine computere kan derefter dele filer med hinanden. Gennem brugen af ​​delte filer, programmer og mapper kan data deles mere effektivt uden at gå ud af netværket. Når der overføres filer via netværket, er hastigheder typisk højere end hvis filen blev overført via internettet.

Funktioner

Routere er designet med en række funktioner, der er skræddersyet til bestemte netværksforbrug. Brugere kan købe routere, der understøtter hastigheder på op til 100 GB pr. Sekund. Nogle routere indeholder indbyggede sikkerhedsfunktioner som firewalls og aktiv trafikovervågning. Nogle bredbånds routere kan bruges til at etablere en telefonforbindelse ved hjælp af Voice Over IP-teknologi. Trådløse routere understøtter en række trådløse standarder, oftest 802.11b og 802.11g, det sidste offer for øget hastighed.

Opsætning

Oprettelse af en router og integrering af det i et netværk er som regel en simpel proces, der kræver routeren der skal forbindes til et modem og alle computere og andre enheder, såsom printere, der skal forbindes til routeren. Enhver enhed, der er tilsluttet et tidligere netværk, kan kræve yderligere opsætning og konfiguration sammen med strømcyklus for at frigive gemte indstillinger. Netværkssikkerhedsforanstaltninger kan konfigureres.

Problemer

Beskadigede ledninger eller kabler kan forårsage problemer med kablede netværk. Nogle netværksadaptere i computere understøtter lavere hastigheder end en routerannonce, hvilket kan resultere i lavere end forventede filoverførsler på tværs af netværket. Trådløse netværk kan blive udsat for interferens fra nærliggende enheder, der sender trådløse signaler. De bør placeres centralt væk fra enheder som fjernsyn, mobiltelefoner eller radioer, der sender eller modtager deres egne signaler. Sikrede trådløse routere kræver, at alle enheder på netværket giver de korrekte sikkerhedsoplysninger. Uden de korrekte oplysninger vil enheder ikke forbinde til netværket. Routere bruges til at forbinde to eller flere computere eller enheder til et netværk via ethernet-kabel eller trådløse signaler. En router styrer strømmen af ​​datapakker i et netværk ved at styre trafik og videresende data til bestemte steder. Computere og enheder, der er tilsluttet via en router, deler en internetforbindelse og kan dele filer.