DSL Vs. Kabel Internetleverandører

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Forbindelseshastigheder

Den betydelige forskel mellem DSL og kabelinternetudbydere ligger i forbindelseshastighederne, der tilbydes af hver tjeneste. Kabel Internet er normalt hurtigere, med dataoverførselshastigheder fra 4 megabyte per sekund til 16 megabyte per sekund og højere. DSL-hastigheder spænder fra 768 kilobytes per sekund til 6 megabyte per sekund. Den langsomste basiskabel-internettjeneste er mere end fire gange hurtigere end den langsomste DSL-forbindelse.

Placering

En anden forskel mellem kabel og DSL ligger i en lokalisering. Tjenester er muligvis ikke tilgængelige på alle områder. DSL-hastigheder påvirkes af afstanden, mens kablet ikke er. Jo længere dit hjem er fra en DSL-central eller hub-placering, jo langsommere forbindelsen vil være. Steder 18.000 meter eller mere fra en DSL-hub kan ikke modtage DSL-service. 10.000 fod væk, er forbindelsen begrænset til den nedre ende af forbindelseshastigheder.

Omkostninger

Omkostningerne er et område, hvor DSL har tendens til at slå kabel. DSL-service koster normalt flere dollars om måneden mindre end kabel service. DSL-internetudbyder kan opkræve et par dollars mere end en udbyder af grundlæggende kabletjeneste.

Effekter

DSL-linjer deles ikke af nærliggende brugere. En DSL-internetforbindelse kører direkte fra DSL-hub til et brugers hjem , mens kabel internetudbydere linker flere brugere s til en enkelt udgående forbindelse. Deltilslutninger kan forårsage langsommere internetadgang under spidsforbrug.

DSL-forbindelser kan være mere sikre end kabelforbindelser, fordi kun en bruger er forbundet til navet. Hvis en bruger på en kabelforbindelse får en virus, kan den sprede de andre brugeres computere.

Potentiel

Fiberoptisk teknologi giver mulighed for hurtigere tilslutningshastigheder end traditionel DSL og kabel. Nogle DSL-udbydere, som normalt også tilbyde telefontjeneste, tilbyder fiberoptiske forbindelser. Nogle kabelleverandører flytter også til fiberoptik.

Trådløse internettjenester kan konkurrere med DSL- og kabel-tjenester. Trådløse udbydere giver brugerne mulighed for at oprette forbindelse til hubs i området eller over mobilnet. Trådløse tjenester kræver ikke brugerinstallation af udstyr i hjemmet. Mobiladgang er også en mulighed for trådløse tjenester. DSL og kabel er begge former for højhastigheds-internetforbindelser. Begge typer er hurtigere end opkald til internetforbindelser. Internetudbydere er virksomhederne bag DSL og kabel, der giver det fysiske forbindelsesudstyr samt adgang til tjenesten. Typisk tilbyder en tjenesteudbyder kun DSL eller kun kabel og ikke begge typer.