Definition af computernetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Router

Den grundlæggende hardware, der er nødvendig til et computernetværk, er en router og netværkskort. En router leder trafik til de forskellige computere. En router ligner et trafiklys. Det håndterer netværkstrafik og sender det til de forskellige segmenter af netværket.

Netværkskort

Der kræves et netværkskort, så computeren kan kommunikere. Et netværkskort er en integreret del af et computernetværk, fordi det giver computeren en måde at sende og hente data på.

Protokol

En protokol er den kommunikationsmetode, som computernetværket bruger. Protokollen pakker oplysningerne fra afsendercomputeren og leverer den til modtageren.

Server

En server er en del af netværket. Det er en maskine med massive lagringsfunktioner og hurtigere behandling, så flere brugere kan gemme og bruge ressourcer.

Klient

Udtrykket 'klient' gives til flerebrugercomputere på netværket. Klienten logger ind på netværket på serveren og får tilladelse til at bruge ressourcer på netværket. Klientcomputere er normalt langsommere og kræver tilladelser på netværket, som adskiller dem fra servercomputere. Et computernetværk er en gruppe computere, der deler information på tværs af trådløs eller kablet teknologi. Computernetværk bruges kun til at være tilgængelige for virksomheder, men de er overkommelige for små virksomheder og enkeltpersoner. Computer netværk kræver to computere, en protokol og hardware til at forbinde dem.