Forskellige typer af videokonferencer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Identifikation

Et videokonference-system er en retfærdig og effektiv måde at kommunikere med folk på tværs af staten, landet eller rundt om i verden. Videokonference-teknologi kan sammenlignes med at foretage et telefonopkald med video- og konferenceopkaldsfunktioner. Med et videokonference-system har du audio- og visuelle kommunikationsfunktioner og kan kommunikere med alle i verden, der har det samme udstyr.

To typer videokonferencer

Der er to forskellige typer videokonferencer og mange forskellige Virksomheder, der fremstiller og sælger udstyret.

Point-to-point videokonferencer kommunikerer i realtid med et hvilket som helst antal personer, der befinder sig i to forskellige fysiske steder. Denne ansøgning er uvurderlig for et firma med kun et filial.

Multipunkt videokonferencer kommunikerer i realtid med et hvilket som helst antal personer på tre eller flere geografiske steder. Multi-point kan spare tid og penge, især for et firma med mere end to placeringer.

Dedikerede videokonferencesystemer

Dedikerede systemer gør det muligt at købe flere komponenter unødvendigt. Et dedikeret videokonference-system strømlinerer processen, fordi brugerne kun har brug for et udstyr. Et dedikeret system omfatter de visuelle komponenter, netværket og lydudstyret i en. Nogle dedikerede systemer er bærbare, hvilket gør dem perfekte til en bruger. Større systemer tilbyder mere mangfoldighed og er mere velegnede til virksomhedernes brugere.

Desktop Video Conferencing Systems

Næsten enhver computer arbejdsstation kan konfigureres til at fungere som et videokonference-system. Tilføj software, en mikrofon, et videokamera og højttalere, og din arbejdsstation kan fungere som et videokonference-system.

ISDN-netværk

Videokonference opnås ved hjælp af et computernetværk. Netværk forbinder videokonference deltagere med hinanden. ISDN er integrerede tjenester digitale netværk. Det er en telefonlinje, der komprimerer dataene og giver lyd og video sammen med printdata, der skal sendes og modtages til andre computere på netværket samtidig. Et ISDN-netværk er ekstremt høj kvalitet og giver flere deltagere mulighed for at kommunikere betydeligt hurtigere end dem, der bruger et computermodem.

IP-netværk

IP-netværk er internetprotokolnetværk, der giver deltagerne mulighed for at kommunikere via en IP-adresse. Videokonferencer deltagerne behøver kun at indtaste en bestemt IP-adresse, og videokonferencer er en realitet. En af de mest nyttige tekniske fremskridt i dette årti er videokonference. En relativt ny kommunikationsmetode, der udvikler sig hurtigt, videokonference-systemer er omkostningseffektiv, pålidelig og nem at bruge. Dagens virksomheder har lært, at et videokonference-system er det næstbedste at være der.