Fremgangsmåde til sikring af trådløse enheder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Grundlæggende trådløs sikkerhed

Hvis du ikke allerede har ændret administratoradgangskoden til din trådløse router til noget andet end den oprindelige. Standardadministratoradgangskoderne til trådløse routere er velkendte, og alle med mere end en forbigående interesse i netværk kender dem alle. Dette kan medvirke til at forhindre nogen i at få direkte adgang til konfigurationen af ​​din router, hvis de kan komme ind i dit netværk.

Aktiver MAC-adressefiltrering på din router . Hver netværksenhed, inklusive din bærbare computers trådløse adapter, har et unikt id, der hedder MAC Access-adressen (Media Access Control). Ved at indstille din router for kun at tillade adgang til din bærbare computers MAC-adresse ignorerer du alle indkommende forbindelsesforsøg fra en enhed med en anden MAC-adresse. Selv om det er muligt at have din computer 'falsk' en anden MAC-adresse end sin egen , er der mere end 16 millioner mulige adresser at vælge imellem, hvilket ville gøre det ekstremt usandsynligt, at den rigtige adresse ville blive fundet.

Avanceret trådløs sikkerhed

Krypter din trådløse router ved hjælp af WPA eller WEP. let identificerbare i din router s konfiguration. Uden kryptering er det muligt for nogen at opfange dine trådløse transmissioner, selvom de ikke er tilsluttet dit netværk. Kryptering gør det umuligt; en hacker ville skulle knække din router's krypteringskode for at opfange dine transmissioner og få adgang til din router, hvilket er en ekstremt tidskrævende proces. Hver trådløs router har et navn, som det sender offentligt , kaldet en SSID (Service Set Identifier). Når du har angivet et navn til din router, skal du skrive navnet ned, så du ikke glemmer det, og slå SSID-udsendelse ud i din routerens konfiguration. Dette forhindrer uformelle forbipasserende at se din router. Muligheden for et hackingforsøg er meget mindre, hvis ingen er klar over, at du overhovedet har en router. Hvis du er ligesom de fleste computerbrugere, gemmer du sandsynligvis data på din bærbare computer, som du ikke vil have andre at se, såsom bankpasswords eller følsomme e-mails. Hvis en hacker er i stand til at få adgang til dit netværk, infiltrerer en tilsluttet computer er forholdsvis let. Sikring af, at din trådløse router er sikker, er det første skridt i at sikre, at alle computere på dit netværk er beskyttet.