Har jeg brug for en router til en trådløs printer?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Fil- og udskriftsdeling

For dem med flere computere, der alle behøver brug af samme printer, anbefales det at sætte din printer og computere på et delt trådløst netværk. Dette gøres simpelthen ved at forbinde printeren til en trådløs router, ligesom du ville have en computer (husk, at ikke alle routere har porte til printere, der skal tilsluttes - sørg for, at routeren har en printerport). Tilslut først strøm- og USB-kablerne til printeren og derefter USB-kablet til den trådløse router. Hvis du bruger et Windows-operativsystem, skal du klikke på 'Start', og flyt derefter musen til 'Kontrolpanel' og klik på. Når du er i kontrolpanelet, skal du fortsætte med at dobbeltklikke på ikonet 'Printere og faxe'. Et vindue vil dukke op, klikke på 'Tilføj printer' boksen og trykke på 'Næste'. Klik på 'Vælg en netværksprinter' og tryk på 'Næste'. Så skal du søge efter en printer, klik og trykke på 'Næste'. Du har nu mulighed for at vælge en printer. Vælg den, du netop har forbindelse til den trådløse router (eller hvis du har flere printere, vælg den du vil udskrive til).

USB-printere til stikkontakt

Mange nyere printere / routere er USB-stik og afspilning (sæt kablet i, og du er god til at gå). Disse anbefales, da de er meget mere bekvemme.

For dem, der kun har en computer og en printer, er det virkelig ikke nødvendigt at have en trådløs router til printeren. Printeren kan tilsluttes direkte til computeren som sædvanlig. Uanset om du har brug for en router til din trådløse printer, afhænger det af din computeropsætning. Hvis du har flere computere, der bruger flere printere, vil en router gøre livet meget lettere. På den anden side, hvis du kun har en computer ved hjælp af en printer, er en router valgfri.