Hurtigste opkald Internet Vs. Satellit

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktioner

Opkaldsforbindelser via internettet fungerer ved at ringe ud til en central forbindelsessted. Disse forbindelser bruger standard telefonlinjer til at oprette forbindelse til internettet. Satellit internetforbindelser arbejder ved at sende og modtage datasignaler til og fra satellitter.

Tilslutningshastigheder

Satellitforbindelser er op til 50 gange hurtigere end opkaldsforbindelser, der kun når dataoverførselshastigheder på 56 kilobytes per sekund. Satellitforbindelser kan nå op til 5 megabyte per sekund (kablet kan nå op til 16 megabyte per sekund). Så når man sammenligner dial-up med satellit, er satellit den hurtigere mulighed.

Omkostninger

Dial-up Internet er generelt billigere end satellit, dels fordi satellit-internettjenester kræver køb eller leje af en parabol og installation af forbindelseslinjer. I 2009 kan dial-up koste fra $10 til $20 om måneden, mens satellit kan koste alt fra $40 til over $300 om måneden. Satellitprisen omfatter generelt reparationstjenester, udstyr og adgang. Ved opkald skal du også betale et særskilt månedligt gebyr til telefonfirmaet for en telefonlinje.

Fordele

Dial-up har den fordel at koste mindre end satellit. Hvis du allerede har en telefonlinje i dit hjem, kræver opkald ingen installation; kun softwaren på din computer. Satellit har gavn for hurtigere tilslutningshastigheder og forbinder ikke en telefonlinje, når den er i brug. Det er også en 'altid på' -forbindelse, der ikke kræver en til at ringe ud for at oprette forbindelse til internettet. En anden fordel ved satellit er, at den tilbyder højhastighedsforbindelser til internet til dem i landdistrikter, hvor DSL og kabellinjer er ikke tilgængelige. For nogle brugere i landdistrikterne er satellit den eneste højhastigheds-internetforbindelse til rådighed.

Overvejelser

Satellit Internet, som satellit-tv, påvirkes direkte af vejrforholdene omkring parabolantenne. Regn, sne og storme kan påvirke kvaliteten af ​​satellitsignalet og afbryde tjenesten. I lyset af dette, hvis kabel eller DSL er tilgængelig i dit område, kan det være hurtigere og billigere end satellittjenester og er et bedre alternativ end både dial-up og satellit. Opkalds- og satellitforbindelser er to måder at oprette forbindelse til internettet. Andre forbindelser omfatter DSL, kabel, WiFi og fiberoptisk. Dial-up anses generelt for den ældste og langsomste internetforbindelse med satellit, der falder mellem DSL og kabelhastigheder. Hastighed og omkostninger er to primære forskelle mellem dial-up og satellit.