Hvad er dato chatrum?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Dato Chatrum Defineret

Dato chatrum er ikke værelser i fysisk forstand. I stedet er de onlinekanaler folk 'enter' på en af ​​flere måder. Chattere kan være påkrævet for at oprette en profil, indsende et foto, oprette et skærmnavn eller en kombination af disse handlinger, før de får lov til at deltage i udvekslingen. Dato chatrum 'samtaler' finder sted i realtid. Ofte skrives chatten på en computerskærm, som alle deltagerne kan se. Nogle gange bruger chats stemme over internettet (VoIP), som gør det muligt for deltagerne at høre hinandens 'stemmer'.

Online Chat Rooms vs Instant Messaging

Ligesom dato chatrooms finder instant messaging sted i realtid. messaging er næsten altid en semi-privat chat mellem to individer. En anden forskel er, at instant messaging ofte opstår mellem to personer, der har etableret en forudgående forbindelse, enten i det virkelige liv eller i cyberspace. Date chatrooms har derimod normalt samtaler mellem folk, der støder på hinanden for første gang.

Online chatrum mod virtuelle verdener

Mange romantiske møder finder sted i virtuelle verdensklima som Second Life. Men det opgivne formål med virtuelle verdener er et bredt- der omfatter 'in-world' -oplevelse, som ikke er begrænset til dating. En anden forskel er, at chatrum er statiske, mens virtuelle verdener giver deltagerne mulighed for at bevæge sig rundt i forskellige miljøer i form af atars.

Online Chat Rooms vs Telefon Chat Lines

Den største forskel mellem online chatrum og telefon chatlinjer er den involverede teknologi: telefoner vs computere. Imidlertid er mange telefonchatlinjer rent faktisk forudindstillede hilsener, som afspilles i rækkefølge. Deltagerne kan sende beskeder eller anmodninger om private chats baseret på appel af en persons hilsen. Nogle telefonchatlinjer indeholder også talte profiler, hvor deltagerne kan finde ud af mere information om personen bag hilsen.

Advarsel

Som med enhver tjeneste, hvor fremmede møder, er der potentiel fare forbundet med det. Det er aldrig en god ide at udlevere for meget personlig information i et chatrum. Hvis to personer beslutter at mødes, skal de bruge sund fornuft og planlægge mødet i et offentligt sted. For især kvinder er det klogt at lade en ven vide, hvor det planlagte møde finder sted. En anden potentiel fare er for mindreårige, der bruger chatrum. I nogle tilfælde byder meget ældre mennesker - for det meste mandlige, men ikke altid - på unge mennesker, som nogle gange foregiver at være unge selv, for at udnytte dem seksuelt. Sammen med online-personals og matchende tjenester har datochatrum ændret den måde, hvorpå potentielle romantiske partnere mødes og lærer hinanden at kende. Mange chatrum er organiseret omkring et fælles tema, som f.eks. En bestemt aldersgruppe eller etnisk gruppe, hvilket kan være en fordel. Der er dog potentielle farer, og brugere af datochatrum bør tage forsigtighed og bruge sund fornuft.