Hvad er opkaldshastigheden?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Maksimal hastighed

Under de bedste forhold er den maksimale hastighed, der er mulig på standardopkaldsmodemene, 56 kbit / s eller kilobits per sekund. Denne hastighed er begrænset af flere faktorer, herunder FCC-regler.

Overhead

Opkaldsforbindelser har ikke direkte forbindelse til internettet, men skal i stedet passere flere steder langs telefonnetværket. På grund af dette kan 'overhead' reducere forbindelseshastigheden. Hvis andre forbindelser langs kæden er optaget, reduceres den tilgængelige forbindelseshastighed.

Linjebetingelser

Mange telefonlinjer er designet til talebrug, men ikke data. Som følge heraf er telefonlinjens fysiske tilstand en vigtig faktor ved opkaldshastigheden. Gamle og nedbrudte ledninger kan forårsage tab af signal, hvilket får forbindelse til langsomt.

Modemkvalitet

Kvaliteten af ​​modemet, der bruges til at oprette forbindelse til internettet, er en vigtig overvejelse i forbindelseshastighed. Tidlige modemer kunne ikke klare store mængder dataoverførsel. Selvom kapaciteten er vokset gennem årene, bruger mange brugere stadig dårlige kvalitetsmodemer til at forbinde, hvilket begrænser opkaldshastigheden.

Modemforsinkelse

Selv på moderne 56 kbit / s modemer forårsager telefonlinjer en forsinkelse eller latens , i informationsoverførsel. Dette forårsager mærkbar forsinkelse, når du bruger hurtige applikationer som onlinespil. Denne latens er en af ​​hovedårsagerne til, at alternative direkteforbindelsesmetoder er blevet udviklet. Før udbredelsen af ​​højhastigheds-internet er størstedelen af ​​husstandene forbundet med internettet ved hjælp af modem og opkaldsnetværk. Dette gjorde det muligt for computere at kommunikere ved hjælp af eksisterende telefonlinjer. Tilslutningshastigheden ved hjælp af denne metode er imidlertid begrænset af flere faktorer.