Hvad er processen med netværksdesign?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Netværkstopologi

Det første skridt i design af et lokalnetværk er at bestemme, hvilken topologi der skal bruges. Ifølge Hjælp med pc'er har de fire typer topologier deres fordele og ulemper. Bus topologi, hvor router eller server i den ene ende af et kabel leverer et signal til alle computere, der er tilsluttet via et koaksialkabel med T-stik, udgør de færreste problemer med installationen, men kan ikke bære tung trafik let. En stjernetopologi har et centralt hub, som alle computere forbinder. Denne topologi har en lavere sandsynlighed for elektromagnetisk interferens fra signaler, men nav-fejlen deaktiverer hele netværket. Ring topologi forbinder alle computere i en ring uden central hub, ved hjælp af hver computer som en repeater for at øge signalet. Men hvis man fejler, går hele netværket ned. Maskintopologien undgår dette problem - alle computere forbinder både hub og alle andre computere på netværket. Når et netværksnet vokser, vil mængden af ​​kabel, du skal bruge, øges dramatisk.

Tilslutning af medier

Efter at have valgt den bedste topologi, der skal bruges, skal du bestemme, hvilken type forbindelsesmedium der skal bruges, kabel eller trådløst. Florida Center for Instructional Technology viser de tre hovedkabeltyper som afskærmet eller ubeskyttet snoet parkabel, koaksialkabel og fiberoptisk kabel. Twisted pair kabel koster mindst, men kan nemt hente udenfor signaler. Afskærmet snoet par (STP) reducerer interferensen betydeligt. Koaksialkabel, den type, som fjernsyn bruger, bærer signaler over en lang rækkevidde, så det egner sig godt til busstopologier. Imidlertid har koaksialkabel en høj pris og kan være vanskeligt at installere. Fiberoptisk kabel transmitterer data ved meget højere hastigheder og over længere afstande. På grund af dets glaskerne kan det dog meget nemt gå i stykker.

Crossoverkabler

Når du bruger Ethernet-twisted pair-kabler til at forbinde computere, skal du bruge et crossover-kabel. Petri IT Knowledgebase forklarer, at crossover kabler forbinder to computere sammen uden brug af et nav. De viser sig nyttige til netværker. Crossover kabler har den første og tredje ledninger krydset med den anden og sjette ledninger, fordi Ethernet kabler bærer en ledning til hver af otte pins.