Hvad skal jeg bruge gratis WiFi på caféer?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Trådløs enhed

For at udnytte et Wi-Fi-adgangspunkt har du brug for en enhed, der er i stand til at oprette forbindelse til den. De fleste bærbare computere, der fremstilles i dag, og mange stationære computere, er udstyret med trådløse sendere, ligesom nogle bærbare medieafspillere, såsom iPod Touch. Kontakt ejerens manual til din bærbare computer eller anden enhed for at finde ud af om din Wi-Fi-kompatible enhed er tilgængelig. Hvis din bærbare computer ikke har en indbygget kapacitet, kan du købe et trådløst kort, der plugger ind i den bærbare computer USB-port eller kortspor.

Tilslutning

Når du har den rigtige hardware, er forbindelsen enkel. På Windows, Mac og Linux-maskiner er forbindelse til et trådløst netværk lige så nemt som at klikke på det trådløse netværkskonfiguration i bakken ved siden af ​​uret og vælge det trådløse netværk, du vil oprette forbindelse til.

Adgangstaster

De fleste Wi-Fi-hotspots på hoteller og kaffebarer er ubeskyttede, hvilket betyder, at alle kan oprette forbindelse til dem ved at klikke på 'Connect.' Beskyttede netværk findes i folks hjem, men nogle gange kan også caféer og andre offentlige steder beskytte deres. I sådanne tilfælde skal du bede om nøglen eller adgangskoden fra personalet på cafe eller anden institution eller fra din vært. Indtast denne nøgle én gang, og din computer vil huske den til fremtidige anvendelser.

Nærhed

For at kunne bruge et Wi-Fi-netværk skal du være fysisk tæt nok til at sende og modtage oplysninger. Hvor langt væk du kan være, afhænger af computerens trådløse kort og styrken på Wi-Fi-hotspotet, men typisk skal du være inden for 75 fod. I dag er Wi-Fi hot spots overalt: i indkøbscentre, hoteller og især caféer. En Wi-Fi hot spot er et område hvor folk med den rigtige computer hardware --- en bærbar eller iPod Touch, for eksempel --- kan oprette forbindelse til internettet uden at tilslutte.