Instruktioner for trådløst internet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Køb det korrekte udstyr

For at begynde at oprette et trådløst netværk skal du have den rigtige hardware. Hardwareen på et minumum består af mindst en trådløs router og ledninger for at forbinde router og modem til computeren. Større huse eller lejlighedskomplekser kan kræve brug af trådløse repeater til at genudstråle routers signal. For spilkonsoller kan trådløse adaptere være nødvendige for at oprette forbindelse til netværket. Til hardwarevalg omfatter populære mærker Linksys, Buffalo og Belkin for trådløs adgang.

Trådløse typer

Vær også opmærksom på de typer af trådløst internet. Disse angiver bestemte trådløse hastigheder. Typerne er navngivet baseret på bogstaver: A, B, G og N. A og B type trådløse hastigheder er ikke kompatible med hinanden, mens G, det nuværende teknologivalg, er kompatibelt med alle tre. Det anbefales dog, at du går med en type N-kompatibel router, da det vil være den nyeste form for trådløs teknologi.

Fysisk installation

Det anbefales at henvise til din routerens installationsmanual til specifikke installations trin. En generel opsætningsmetode er imidlertid at installere drivere til routeren via en installations-cd, og tilslut derefter udstyret fysisk. De fleste routere leveres med et program, der giver mulighed for nem konfiguration og opsætning af netværket.

Forbindelse og internet

De fleste routere leveres med et program, der giver mulighed for nem konfiguration og opsætning af netværket. Du skal dog være bekendt med en webbrowser, fordi routers hovedfunktioner normalt er adgang til via et websted, der er hostet på routeren. Fra hjemmesiden kan du gøre ting som f.eks. Redigere navnet på netværket, begrænse netværket til et par computere eller åbne porte for at tillade visse programmer adgang til internettet.

Sikkerhed

Det er utroligt vigtigt, at du implementerer en form for sikkerhed med dit trådløse netværk. Hvis dit netværk er usikret betyder det, at alle kan få fat i det og forårsage problemer for dig, f.eks. at få adgang til websteder, der er ulovlige, at downloade ulovlige data eller endda trykke på dit netværk og personlige filer. Sikkerhedstyper, der er tilgængelige for de fleste routere, er WEP, WPA og WPA2. gå med WPA2, da de to andre typer har vist sig at være kompromitteret.

Din internetudbyder

Din internetudbyder kan medføre begrænsninger for din brugervenlighed. Nogle vil ikke tilbyde teknisk support, medmindre du betaler for en Additio nal-funktion, mens andre direkte udelukker trådløse netværk på en computer. Sørg for at sikre, at din internetudbyder er i orden med dit trådløse netværk, inden du går i gang med projektet. For nogle personer kan det være skræmmende at oprette et trådløst netværk. Men sandheden er, at opsætningen normalt er relativt smertefri og kræver minimal arbejde. Du skal kunne oprette og vedligeholde et netværk ved hjælp af de instruktioner, der findes nedenfor.