Remote Desktop Vs. VPN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Telework

I det første årti af det enogtyvende århundrede opstod der en tendens blandt informationsarbejdere og fagfolk kaldet 'telecommuting.' Som flere mennesker, der er forbundet med internettet, finder mange forskellige måder at gøre kontorarbejde væk fra deres kontor-pc. Dette blev kendt som 'fjernarbejde'.

VPN

Virtual Private Networking --- VPN for short --- er teknologi, der muliggør en sikker forbindelse til et privat netværk muligt over usikrede offentlige netværk som f.eks. Internettet . Hvad det betyder er, at en pc kan 'foregive' den er direkte forbundet til et privat netværk. Som en kendt standard har VPN support i mange programmer samt indbygget support i populære operativsystemer som Windows XP.

Fjernskrivebord

Med udgivelsen af ​​Windows XP introducerede Microsoft et revolutionerende koncept: at forbinde to pc'er over et netværk, hvor tastaturet, musen og skærmen på en pc fungerer som om de er direkte forbundet til den eksterne pc eller til en særlig server, der er vært for flere 'desktops' på denne måde. Microsoft Remote Desktop Protocol (RDP) er også mulig via en VPN-forbindelse, men det kræves ikke for en sikker session, ifølge Microsoft.

VPN-begrænsninger

Med VPN er trafikken på det private netværk 'tunnelet' via internettet ved at kryptere det, hvor det private netværk dekrypterer oplysningerne i den anden ende. Dette gør trafikken betydeligt langsommere end en typisk LAN-forbindelse, som ikke krypteres overhovedet. Da forbrugernes bredbånd er langsommere ved upload, end downloading, forstærkes denne effekt kun. En anden begrænsning er, hvordan VPN'en 'driver' sender alle netværkstrafik --- Web, e-mail og downloads samt filoperationer --- via VPN-tunnelen «, som kan myrde systemet yderligere.

Begrænsninger på fjernbetjeningen

I de tidlige versioner af fjernbordsprotokollen blev kun monitoren, tastaturet og musfunktionerne overført til den eksterne pc eller server. I starten var adgang til filer og drev på den lokale pc umulig eller meget vanskelig at arrangere. Efterfølgende udvikling af RDP er begyndt at inkluderer adgang til ressourcer på den lokale pc, men med blandede - og ofte langsomt - resultater. Derudover kan lav båndbredde og netværksinterferens gøre fjernbetjeningen næsten ubrugelig.

VPN Fordele

En klar fordel af VPN er, hvordan 'arbejdet' er handl ed af den lokale pc. Kun ressourcerne på netværket er afhængige af VPN-forbindelsen; Alt menneskeligt interaktion håndteres af den lokale pc som en komplet arbejdsstation. Dette kan være kritisk for grafikintensive applikationer som grafisk design, 3-D modellering og digital illustration. Fejlfinding VPN er generelt lettere, da ethvert problem med netværket kan isoleres ret nemt.

Eksternt skrivebordsfordele

Med Remote Desktop bruger du en pc som en 'klon' på et fjernt pc-skrivebord. Dette har den fordel at have alle drev og netværksressourcer på den eksterne pc lige på skrivebordet. Internetforbindelsen relayer blot tastetryk, musekoordinater og grafikdata frem og tilbage, hvor den eksterne pc håndterer filer, e-mail og web direkte på det private netværk. Nylig udvikling med RDP har medtaget støtte til at inkludere ressourcer på den lokale pc, men med nogle få begrænsninger. Du er hjemme, men alle dine filer til arbejde er på din pc. Du kan bruge Virtual Private Networking til at oprette forbindelse til kontornetværket, eller du kunne bruge Remote Desktop på din pc til at arbejde på filerne eller endda kombinere De to metoder. Denne artikel vil forklare forskellene i at bruge Remote Desktop versus Virtual Private Networking til at forbinde til og arbejde i et corporate eller privat netværk på tværs af internettet.