Sådan brænder du en cd fra File Share

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn din cd-brænder software. Hvert operativsystem leveres med et program, der bruges til at brænde cd'er, som er forudinstalleret. På computere, der kører Windows, er det Windows Media Player. Vælg programgenvejen fra skrivebordet for at åbne programmet.

2.

Tilføj de musikfiler, du har downloadet til din liste over 'Forbrændte' filer. brug Windows Media Player som et eksempel. Klik blot på fanen 'Burn' øverst på skærmen, og træk filerne fra harddisken til Media Player-programvinduet. Hvert brændende program bliver lidt anderledes, men de vil alle i det væsentlige fungerer på samme måde.

3.

Sæt en tom cd-r-disk i computerens CD-brænderdrev med datasiden nedad.

4.

Klik på 'Burn' i brændingsprogrammet. Dette vil få filerne klar til brænding. Så længe der er nok ledig plads på disken til at passe til de filer, du har valgt, starter brændingen automatisk.

5.

Vent til afbrændingsprocessen er færdig. Dette vil normalt tage omkring 5-10 minutter på computere med gennemsnitlig hastighed. Når dette er gjort, skifter disken automatisk fra din computer og kan afspilles på samme måde som en cd, der købes i en butik.

Tips og advarsler

  • Selv om det er fristende at downloade ulovligt kopieret og delt musik fra fildelingsnetværk, er det ikke muligt at fange filerne. Det er ikke ulovligt at downloade copyrighted material. Det tager penge væk fra de kunstnere, der har tjent det, og kommer med en brat bøde, hvis de bliver fanget. Download kun ikke-ophavsretligt beskyttede sange fra fildelingsnetværk.
  • Udtrykket 'fildeling' beskriver handlingen om at tillade andre at downloade filer fra din computer, mens du downloader lignende filer fra deres. En masse musik bliver sendt over internettet på denne måde. Når du har downloadet musik fra en fildelingstjeneste som BitTorrent eller WinMX, kan du enten lytte til sangene på din computer eller brænde dem til disk. Brænding af en cd fra sange opnået via fildeling er lige så let som brændende sange, der downloades hvor som helst andet.