Torrent Tutorial

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Torrent-klienter

Inden du begynder at bruge bittorrent, skal du bruge en torrent-klient. En torrent-klient er et program, der er i stand til at downloade filer ved hjælp af bittorrent-protokollen. Dette er det program du bruger til at downloade filer .

Et sådant program er Deluge, som kan køre på Windows, Mac og Linux. Dette open source-program er helt gratis, se afsnittet Ressourcer i denne artikel for at downloade.

Torrent-filer

I modsætning til tidligere peer to peer-teknologier er bittorrent helt decentraliseret. Det betyder, at du ikke kan søge efter filer, der skal downloades i din torrent-klient. Download snarere torrent-filer, der skal åbnes hos din klient. Det lyder mere kompliceret end det er . Torrent-filer findes over hele internettet og har altid en '.torrent' filtypenavn. Disse filer downloades til den pågældende computer og åbnes derefter med en torrent-klient. Torrent-klienten starter derefter downloadprocessen.

Kammerater og frø

Når downl oading proces begynder du vil nok opdage to tal: antallet af jævnaldrende og frø. Frø er mennesker, du har færdig med at downloade den givne fil og deler det i sin helhed. Klienter er mennesker som dig, som for øjeblikket henter filen. Bittorrent giver dig mulighed for at downloade dele af din fil fra begge kategorier. Du er også deling af hele tiden, du henter filen.

Torrent trackers

Bittorrent-protokollen er ikke baseret på en central server, der forbinder frø og jævnaldrende; Det tillader det, at alle, der ønsker at etablere en sådan server, deler en fil for at gøre det. Disse servere kaldes trackers. Der er hundredvis af trackere på internettet i dag, hvoraf de fleste giver brugerne mulighed for at downloade .torrent-filer. Nogle, som LinuxTracker.org, fokuserer på at dele lovlig fri software med masserne. Andre, ligesom den nudefinerede ThePirateBay.com, fokuserer på den mindre juridiske side af piratdeling. Sørg for at forblive inden for loven, når du bruger peer to peer-teknologi. Bittorrent er den standard peer to peer-teknologi på internettet i dag. Teknologien tillader folk at dele store filer uden at bruge en masse båndbredde --- i stedet er båndbredden delt på tværs af folk, der downloader. Plussiden: Du kan hurtigt downloade store filer som videoer eller operativsystemer.