Toshiba Computers problemer med Ethernet-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Kontroller forbindelsen

Kontroller, at forbindelsen er live. I en typisk opsætning er den ene ende af ethernet-kablet tilsluttet en router, hub, switch eller bredbåndsmodem. Den anden er tilsluttet din computer. De fleste Toshiba-modeller har forbindelses- og aktivitetssignallamper ud for ethernetporten. Begge lys skal være tændt. Tilslutningslyset skal være stabilt, mens aktivitetslyset skal blinke. Der er sandsynligvis et forbindelseslys på routeren eller modemmet. Sørg for, at begge ender af kablet er stikket korrekt i ethernet-stikkene.

Kontroller kablet

Hvis ethernet-kablet er tilsluttet korrekt, men du ikke ser lys, skift det ud til et andet kabel.

Sluk for trådløs

Hvis du har en trådløs forbindelse, skal du slukke for den. Computeren kan muligvis forsøge at bruge den trådløse forbindelse i stedet for ethernetporten. De fleste Toshibas har en switch til at tænde og slukke for den trådløse antenne. aktiviteten er angivet med et ravt lys i nærheden af ​​kontakten.

Genstart

Genoprettelse kan løse mange computerproblemer. Genstart Toshiba. Opløs også alt netværksudstyr ved at slukke for det og derefter igen.

Kør Toshiba Connection Software

De fleste Toshiba-computere har en forbindelsessoftware, der kan hjælpe dig med at diagnosticere problemer med din ethernet-forbindelse. På de fleste modeller kan den findes i Toshiba-mappen i Start-menuen. Kør programmet ConfigFree og følg alle prompter. Kablet netværk er nyttigt i hjem eller kontorer, hvor trådløse måske ikke fungerer på grund af forstyrrelser fra vægge og andre hindringer. De fleste modeller af Toshiba-computere har indbyggede Ethernet-porte klar til at gå, så snart de 'er tilsluttet til netværket.' Men du kan støde på problemer selv med den mest stabile netværksinstallation. Før du bruger penge, der kalder en Toshiba-teknisk support-hotline, Du kan prøve et par ting for at forsøge at løse dine ethernet-kabelproblemer.