Typer af GPS-sporingsenheder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

GPS-loggere

Denne enhed logger regelmæssigt til en enheds position. Moderne enheder har et hukommelseskort eller intern flashhukommelse og en USB-port, der tillader dataoverførsel til analyse i en computer. Det er specielt velegnet til brug af sportsentusiaster som joggere, backpackere eller vandrere. Konkurrencedygtige fly og svæveflypiloter bruger dem, når de flyver over kredsløb så store som flere hundrede miles, hvilket gør det muligt at bevise færdiggørelsen af ​​opgaven. Nogle private efterforskere bruger også loggere til at spore et køretøj fra en diskret afstand og tillade sikkerhedskopiering, når visuel kontakt går tabt.

GPS-pushere

Pushere bruges i flere applikationer til at skubbe positionen af ​​en enhed med jævne mellemrum til en server, der analyserer og behandler dataene. Organisationer, der anvender en mobil arbejdsstyrke, som en kommerciel flåde, bruger skubber til at overvåge køretøjer på ethvert tidspunkt i live eller som en komplet rutehistorie. Andre anvendelser omfatter personlige kørehjælpemidler til bilister, der hjælper med at finde en bestemt destination, stjålet køretøjssøgning, der gør det muligt for ejere eller retshåndhævende at finde et køretøj og til dyrekontrol for personlige kæledyr eller at tillade forskere at studere mærket dyr i naturen.

GPS-pullers

Forskellige fra pushers, pullers sender positionen af ​​enheden med mellemrum, men er også altid til overvågning, når det er nødvendigt. For at få det bedste fra begge verdener kan trækere fungere som skubber når det er nødvendigt. Teknologien er endnu ikke udbredt, men vokser i popularitet. Disse bruges ofte i tilfælde, hvor en persons placering kun skal være kendt på bestemte tidspunkter, som når de placeres på enkeltpersoner eller i ejendom, der kan blive stjålet. De opererer ved at modtage et udsendelsessignal eller en SMS-besked og derefter svare på deres placering til gengæld.

Hvad er GPS?

GPS blev fuldt ud brugt den 27. april 1995 og er et globalt navigationssatellitsystem i plads til at give præcis navigation og positionering af data til brugere på tværs af jorden uanset sted eller vejrforhold. GPS består af mellem 24 og 32 satellitter, der kredser om kloden, flere overvågningsstationer, der styrer systemet på jorden og talrige modtagere. GPS-satellitter transmitterer signaler fra rummet, der bruges af modtagere til at tilvejebringe tredimensionelle bredde-, længde- og højdedata sammen med den aktuelle tid for at generere et nøjagtigt sted.

Konklusion

GPS-sporingsenheder gør det muligt at lokalisere manglende emner eller køretøjer, overvågning af virksomhedens flåder og sikring af placeringen af ​​sportsfolk en simpel ting. Fremskridt inden for teknologi forbedres altid, hvilket sikrer fuld brugervenlighed og mere krævende sporing, der kommer. En GPS tracking enhed er en enhed, der bruger Global Positioning System til at finde den nøjagtige placering af et køretøj, person eller andet emne, den er knyttet til. Den registrerede placering gemmes internt eller overføres til en central placering ved brug af et cellulært system , radio- eller satellitmodem. Dette gør det muligt for enhver forespurgt placering at vise mod et kortoversigt i realtid eller til analyse senere. Der findes tre forskellige typer trackers.