Alternativ til fjernskrivebord

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

TeamViewer

TeamViewer giver dig mulighed for at overtage en anden computer, installere software på den eksterne computer, lære nogen hvordan man bruger software, præsentere en diaspræsentation på den eksterne computer, overføre filer mellem computere, genstarte fjerncomputeren og oprette et krypteret VPN (Virtual Private Network). Du kan tildele en permanent adgangskode til den eksterne computer og få adgang til den computer, når den er tændt, og TeamViewer kører.

Start TeamViewer

Download TeamViewer fra deres hjemmeside (se Resourses) og installer og kør det på begge maskiner. Dit første vindue viser dine computeroplysninger i det venstre panel og et sted, hvor du kan indtaste fjerncomputer-id'et i venstre panel. Bed din fjernpartner om at fortælle dig det ID, der er angivet i venstre panel under 'Vent til session'. Indtast ID for den eksterne computer, vælg den opgave, du vil udføre (Fjernsupport, Præsentation, Filoverførsel eller VPN) og klik på 'Opret forbindelse til partner'. Derefter vil du se et vindue, der beder om adgangskoden til den eksterne computer. Bed din fjernpartner om at fortælle dig det kodeord, der er angivet i venstre panel under 'Vent til session', skriv det og klik derefter på 'Log på'. Du er nu forbundet til den eksterne computer og vil se deres skærm i et vindue på din computer.

Overførsel af filer

Mange bruger fjernbetjeningssoftware til at overføre store filer fra den ene computer til den anden. Hvis du vil overføre en enkelt fil, lukker sessions automatisk efterfølgende, vælg 'Filoverførsel' fra den oprindelige TeamViewer-skærm. Hvis du imidlertid vil overføre flere filer og gøre noget andet arbejde på den eksterne computer, skal du vælge 'Fjernsupport', som giver dig mulighed for at overføre flere filer og udføre andre opgaver uden automatisk at lukke sessionen.

Fjernsupport

TeamViewer har en kraftfuld funktion kaldet fjernsupport, der giver dig mulighed for at gøre næsten alt hvad du vil på fjerncomputeren. Du kan køre software, installere software og køre virusscanning. TeamViewer er også en god måde at lære nogen på, hvordan man bruger en ny softwarepakke. Du kan vise dem hvordan man gør noget, og så se dem vise det tilbage til dig; giver realtidsvejledning uden at skulle rejse til deres placering.

Andre funktioner

TeamViewer har også en chatfunktion, der giver dig mulighed for at chatte direkte med en person på den eksterne computer. Hvis du vil gøre en salgspræsentation eller diasshow præsentation på den eksterne computer, kan du gøre det med TeamViewer. TeamViewer er meget let at bruge og hurtig, men du skal have højhastigheds internetadgang på begge maskiner. TeamViewer-forbindelser krypteres også med 256 bit kryptering, så du ved, at din forbindelse er sikker uden at skulle bekymre dig om firewallkonfigurationer og andre tekniske problemer. Hvis du nogensinde har forsøgt at hjælpe nogen med at gøre noget på deres computer, og de var i en anden stat eller i hele byen, har du muligvis brugt et fjernt skrivebord. Mange bruger også fjernbetjeningssoftware til at få adgang til deres arbejdscomputer hjemmefra eller deres hjemmecomputer under rejsen. Remote desktop software leveres forudinstalleret på Windows XP og Vista. Men Windows-fjernskrivebordet kan være svært at konfigurere. TeamViewer er en fremragende, nem at bruge ekstern desktop-pakke, der er gratis til hjemmebrugere.