Computer Surveillance Techniques

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Tastetryk logging

Tastetryk logging, eller keylogging, er en overvågningsmetode, der logger hver tast trykket på et tastatur af en bruger. Keyloggers er normalt stykker af software indstillet til at køre usynligt på et system, så slutbrugeren ikke er opmærksom på, at de overvåges. Logene kan så kontrolleres senere af landmåleren. Keyloggers kan også være hardwarebaserede og fysisk installeret i systemet eller på et netværk for øget forvirring.

Pakke sniffing

Netværksovervågningsprogrammer, der analyserer datapakker, der bevæger sig på tværs af forbindelser, kaldes pakkesniffere. Pakke sniffere analysere binære data, der bevæger sig gennem et netværk og afkode det, så det er læsbart. Pakke sniffere udfører også protokollanalyse, der giver analytikeren detaljerede oplysninger om pakken. Pakke sniffing kan bruges til at knække adgangskoder eksternt og bestemme, hvilken type netværksaktivitet der forekommer. Beskyttelse mod pakkesnuffning kommer fra din internetudbyder, og de vil ofte afslutte konti, der pakker sniffing, når de fanges.

Backdoors

Programmer kendt som bagdøre, der ofte er oprettet af virus, bruges til at omgå normale metoder til autentificering, hvilket tillader fjernadgang til en computer. Backdoors bruges af hackere til at få adgang til en computer af forskellige årsager, herunder for fjernlager, for at gøre ulovlige overførsler og for at sprede virus. Et af de mest populære bagdørsprogrammer blev kendt som BackOrifice. Den største trussel fra bagdør til den uvidende bruger bliver straffet for ulovlig aktivitet, der stammer fra deres computer, som de selv ikke indledte. For at beskytte en computer fra bagdøre skal der altid opretholdes en regelmæssig virusbeskyttelse.

Spyware

Spyware er software, der indsamler oplysninger om en computerbruger uden deres viden. Spyware er normalt skræddersyet til at indsamle en bestemt type information som brugernavne og adgangskoder, kreditkortnumre og andre personlige oplysninger. Men den mest almindelige brug af spyware er måske at indsamle surfevaner til markedsundersøgelser. I mere alvorlige tilfælde kan et stykke spyware fungere som en komplet keylogger, der registrerer en registrering af hver handling, der udføres på computeren. For at beskytte mod spyware bør regelmæssig virus- og spywarebeskyttelse opretholdes, og periodisk malware og spyware scanninger skal køres. Computer overvågning udføres på mange måder. Skjult software kan køres på arbejdsstationer for at udføre flere opgaver, herunder loggeadgangskoder, overvågning af besøgte websites og endda overvågning af hvert tastetryk. Denne type software kan endda installeres automatisk og eksternt. På tværs af netværk kan pakker overvåges for den type trafik, og endda hvad de bærer, det være sig en e-mail eller en øjeblikkelig besked, mens IP-adressen (IP-adressen), der er tildelt pakken, kan afsløre den oprindelige computers nøjagtige placering.