DSL Information

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

DSL fungerer ved at bruge en anden frekvens end telefonlinjen. Frekvensen filtreres mellem computeren og kontakten i telefonfirmaet. Fordi forskellige frekvenser anvendes, kan telefonlinjen og internetforbindelsen bruges samtidigt.

Fordele

Fordelene ved bredbånd er for det meste den øgede hastighed ved download af websider, billeder og mediefiler. Derudover kan brugeren også bruge telefonen samtidig med internetforbindelsen, hvilket ikke er mulighed for opkaldsadgang.

Sammenligning med kabel

Kabelforbindelser deler datalinjer med hundredvis af andre brugere i nabolaget. DSL tilbyder brugere en dedikeret linje fra hjemmet til telefonfirmaets kontor, hvilket giver brugeren hurtigere internetadgang.

Tilgængelige hastigheder

DSL-virksomheder tilbyder forskellige tjenester, der giver brugerne variable downloadhastigheder. Standard downloadhastighed for DSL er 1,5 Mb pr. Sekund og en uploadhastighed på 256 Kb pr. Sekund.

Netværk

Brugeren kan dele en enkelt DSL-forbindelse med andre computere på netværket. Ved hjælp af en router og ethernet-forbindelse er en DSL-forbindelse tilstrækkelig til flere computere i hjemmet. Digital abonnentlinje (DSL) er en teknologi, der tilbydes af telefonvirksomheder til bredbåndsinternetadgang. Teknologien giver brugerne adgang til bredbånd via deres eksisterende telefonlinje. Brugeren skal kun installere et DSL-modem og forbinde det til en almindelig telefonforbindelse for at få adgang til internettet.