Definitioner af netværksinterfacekort

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

OSI

OSI er en del af netværksinfrastrukturen, der letter kommunikationsprotokoller mellem to netværk. Der er syv processer eller lag, der udfører visse opgaver. Lagene arbejder i tandem; hvert lag understøtter processerne over dem, samt giver tjenester til lagene nedenfor. Netværksinterfacekortene opererer i datalinklaget, hvilket er lag 2. Datapakker på dette lag har de nødvendige data vedrørende destinationen. Dette giver dem mulighed for at levere beskeden til den korrekte placering på netværket.

Netværk

Et netværk består af to eller flere computere, der er tilsluttet. Netværk kan bestå af en hjemmeopsætning, f.eks. Din bærbare computer og skrivebord, der er forbundet til et system eller et globalt selskabs computernetværk. Internettet er verdens største computernetværk. Netværkscomputering gør det muligt at dele oplysninger og filer mellem de computere, der er tilsluttet netværket.

Ethernet

Ethernetkabler består typisk af kobber- eller fiberoptiske medier. Det bruges til at forbinde enheder, der er lokalnetværk (LAN) eller tæt på hinanden. Kablet har en protokol, der tillader al hardware, der er tilsluttet på kablet, at tale med hinanden. hinanden ved at sende og modtage rammer. Rammer er datapakker, som indeholder adressen til kildedatamaskinen og destinationsmaskinen. De fleste nye computere har Ethernet-kortet knyttet direkte til computerens bundkort.

LAN

Lokalt netværk (LAN) teknologier forbinder mange enheder, der kan være på et sted eller faciliteter i et lille geografisk område. Et LAN kan også forbindes via telefonlinjer eller kan være trådløst. I dette tilfælde henvises det til et bredt område netværk (WAN). Generelt bruges LAN'er til at forbinde pc'er og arbejdsstationer. Brugere på netværket kan ikke kun dele printere, men også dele filer og mapper eller sende og modtage e-mails.

Router

Routeren er et hardware, der forbinder mindst to netværk, som f.eks. et LAN og WAN eller to LAN. Routeren fungerer ved at læse meddelelser, der overføres og derefter videresende datapakker langs netværk. Routeren har ansvaret for at bestemme, hvor de skal sende oplysningerne. Routere bruger en type internetprotokol, kaldet Internet Control Message Protocol (ICMP), til at kommunikere frem og tilbage. Et netværkskort (NIC) kaldes også en netværksadapter. Det er en type udvidelseskort (printkort), der ligner en tynd plade. Der er mikrochips og andre elektroniske dele loddet til brættet. NIC'en er den enhed, der gør det muligt at etablere et link mellem din computer og netværkskablet. Typisk bruger netværksinterfacekortet en Ethernet-forbindelse. Kortet anvender en kommunikationsproces kendt som Open Systems Interconnection (OSI).