Dele af en router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktioner

Udadtil ser en router meget ud som et kabelmodem. Blinkende indikatorlamper pryder sin forside; en række kabler og en netledning strækker sig ud fra ryggen. Trådløse routere har også en vertikal antenne. Åbn foringsrøret, og du vil finde et sæt trykte kredsløb. Der er en til hver aktive kabelport. Tættere ligger et bundkort med internt ur, centralprocessor (CPU), strimler med dynamisk tilfældig adgang (DRAM) -hukommelse, skrivehukommelse (ROM) og flashhukommelse.

Kredsløbskort

Kretskortene ompakke udgående datastrømme til at passe til transmissionsbehovet i det netværk, som dets tilstødende kabelport forbinder. Omvendt løser de indgående datastrømme af disse fremmede protokoller. Så for eksempel kan din router have et kort, der understøtter Ethernet, en anden token ring. I kantrutere ved netværksgateways indeholder en eller flere bestemmelser internetens transmissionskontrolprotokol. I kerneledere, der forbinder backhaul-netværk, andre lag i Signal System 7, en telekommunikationsprotokol.

CPU

CPU'en i hjertet på bundkortet læser indgående meddelelsesoverskrift og bestemmer destinationen. CPU'er varierer i størrelse og hastighed afhængigt af routerens arbejdsbyrde. Trådløse hjem og bredbåndskontor enheder klokke ind på 11 Megagbits per sekund (Mbps) eller 54 Mbps. 248 Mbps routere er under udvikling. Meget travle Edge Routers kører generelt i mellem 10 og 100 Gigabit per sekund.

Hovedhukommelse

DRAM gemmer operativsystemsoftwaren, den løbende konfigurationsfil og rutetabellerne. Det er i konstant brug. Som det er en specialiseret type DRAM, der bruges som en pakkebuffer, der fodrer CPU'en. Routere indeholder alt fra 16 Megabyte til 4 Gigabyte DRAM. Fordi det bevarer data, når strømmen er slukket, virker ikke-flygtig tilfældig adgang som en backstop ved at gemme routers konfigurationsfil. Flash Memory holder også på data, men kan nemt ændres. En opdaterbar version af Routerens drift Systemet er således lagret der. Permanent ROM indeholder kode, der vil genstarte operativsystemet i tilfælde af katastrofale fejl.

Routeroperationer

Routeren indeholder IP-nummeret til en meddelelses modtager. Hver computer på nettet har sit eget unikke nummer . For at vide, hvor der skal sendes besked næste, konsulterer CPU'en en routingstabel, der er gemt i hovedhukommelsen. Denne software fortæller CPU'en den næste 'hop' eller destination, den mest omkostningseffektive rute, og de direkte og indirekte undernettet datapakken skal stadig navigere for at komme derhen. Den sender derefter meddelelsen til det relevante printkort for at sende. Uden routere vil pakker af data vandre målløst omkring internettet. Disse strippede, specialbyggede computere varierer i størrelse, strøm og antal portforbindelser. Deres eneste opgave: Læs adressekopterne af endeløse bundtbiter hver millisekund, og videresend dem til deres rigtige destinationer. Ligesom knuder holder ruterne de enkelte tråde på World Wide Web sammen.