Ethernet-kabelproblemer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Korrekt kabler

Du har muligvis fået 'crossover' kabler, som ikke bruger hub eller routere. Disse er typisk orange, mens standard Ethernet-kabler er blå eller grå.

Korrekt forbindelser

Dine kabler er muligvis ikke tilsluttet korrekt. Hvis du har en internetrouter, er en port specielt designet til at gå fra routeren til modemmet. Vedhæftning af denne port til en computer virker normalt ikke.

Kabelskader

Ethernetkabler kan blive slettet (især hvis kablet er i et fodtrafikområde), og der kan udvikle knaster, der vil nedbryde de interne ledninger. Dit Ethernet-kabel skal muligvis udskiftes, hvis det er tilfældet.

Jack Skade

Jacken i enden af ​​kablet kan løsne sig over tid, hvis den er regelmæssigt indsat og løsrevet. Nogle gange kan ledninger her repareres, eller du kan vride kablet lidt for at se om din forbindelse er genoprettet.

Signalforstyrrelse

Sommetider kan signalkvaliteten blive forstyrret af en trådløs telefon eller mikrobølgeovn. Prøv at flytte disse enheder væk fra dine kabler eller flytte kablerne. I teorien bør netværksdatorer med Ethernet-kabler være lette; du sætter den i, og du går. I praksis kan en række ting måske løses, før alt kan fungere normalt.