Fejlfinding af bærbare Ethernet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Kontrollér din fysiske forbindelse

Kontroller, om dit Ethernet-kabel er tilsluttet. Kablet skal være helt anbragt på begge sider, med plastikfangeren fastgjort til hver ende.

Den anden kilde til kabelproblemer er en krympe eller en pause i ledningen, især med ældre kabler. Hvis kabelkappen har store folder eller folder, kan den underliggende ledning blive påvirket, især hvis kablet er gammelt. Prøv at udskifte kablet med en nyere, især hvis det har vist sig at fungere andetsteds på netværket; hvis din Ethernet-forbindelse 'virker bare' uden yderligere fejlfinding, er det tid til at smide det ødelagte kabel og købe en frisk. Pas på for kraftig kabellængde: Ethernetkabler er bedømt til at arbejde over 100 meter længder, men det også giver 100 meter ledning til en mulig pause. Når det er muligt, er kortere bedre.

Kontroller dine netværksindstillinger

Dobbeltklik på alle netværksindstillingerne for at se, om du kommunikerer med routeren. Åbn din TCP / IP-indstillinger (i Windows, TCP / IP-egenskaber i netværkskontrolpanelet, på Mac, Avanceret> TCP / IP i netværkssystemets præference): Routeradressen og undernetmasken skal svare til indstillingerne på routeren, mens netværksadressen skal være inden for den tildelte subnetmaske. (Hvis du har brug for en primer på disse, se 'Forklaret netværkskortnummer' og 'Undernettetips.')

Hvis du bruger DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol , en slags 'plug-and-play' -netværk), og din tildelte adresse er 169.254.xx , så taler du ikke faktisk til routeren; computeren selvtillægger en adresse. Den nemmeste løsning: Genstart din computer; eller sluk for din Ethernet-grænseflade, vent 30 sekunder, og tænd den igen. Det sommetider 'vågner op' DHCP-håndskydningen.

Fejlfinding af forbindelsesproblemet

Endelig skal du kontrollere, hvor i netværket problemet opstår. Den bedste måde at gøre dette på er med netværket 'Ping': Få adgang til DOS-prompt i Windows (Start u0026 gt; Kør ... u0026 gt; skriv 'cmd' for at åbne et DOS-vindue) eller Terminal på Mac Terminal-applikationen i mappen Apps u0026 gt; Utilities). En ping-kommando ser sådan ud:

ping www.google.com

og når det virker, svarer det med linjer, der ser sådan ud, en pr. Sekund:

64 bytes fra 64.233.161.104: icmp\_seq = 0 ttl = 245 time = 9.013 ms

En god netværksforbindelse vil ikke springe over mange sekvensnumre (icmp\_seq-indgangen) og vil have lav latency (tidspunktet indtastning). Latency på over et sekund eller mere end 20 procent hoppede sekvensnumre angiver en dårlig netværksforbindelse.

Der er tre pingkommandoer, du bør prøve:

1) Ping din router (dvs. 'ping 192.168.1.1', eller hvad din router s numeriske adresse er). Hvis du kan nå routeren, er problemet ikke i computerens indstillinger.

2) Ping en anden lokal adresse (dvs. 'ping 192.168.1.5', hvis det er en anden computer på netværket). Dette viser, at dine internetpakker bevæger sig korrekt opstrøms og nedstrøms via routeren.

3) Ping omverdenen (dvs. 'ping www.google.com'). Mange tilsyneladende lokale fejl skyldes faktisk opstrøms problemer; løse dem med et telefonopkald til din internetudbyder. En generøs Ethernet-netværksforbindelse kan være lige så irriterende som en fastnet, der nægter at give opkaldstonen. Der er nogle fælles kilder til problemer og metoder til at rette op på dem.