Forklaring af en Ethernet-switch

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Fysisk omskifter

Afbrydere kommer i mange størrelser. Der er små switche, der kun har fire porte op til kontakter, der har 32 eller flere porte. Uanset hvor mange porte en switch har, vil den stadig blive styret på samme måde. Når afbryderen først tages i brug, skal den installeres. Omskifteren vil have den grundlæggende IP-adresse til selve kontakten, og den vil tildele en IP-adresse til de komponenter, der er tilsluttet det, hvis det er nødvendigt, hvilket subnet det er på og mere.

Sådan fungerer en switch

Open Systems Interconnection, eller OSI-model, blev oprettet af International Standards Organization (ISO), og den deler alle netværkstrafik i lag. En switch virker på lag 3 af OSI-modellen.

Alle data, der kommer via en netværksenhed, er opdelt i pakker. Den computer, der har anmodet om oplysningerne i den pakke, vil give sin IP-adresse til den computer, der vil opfylde anmodningen. Når pakken kommer tilbage, vil den have den IP-adresse på den computer, der lavede anmodningen i starten af ​​pakken. Omskifteren ser IP-adressen og vil lede pakken til den computer, der startede anmodningen om information.

Netværksomskifter

En switch betegnes som en netværkskontakt, når en af ​​sine forbindelser er til et udvendigt netværk. Det mest almindelige netværk, der er forbundet til de fleste små lokale netværk, kaldet LAN, er internettet. Da internettet er uden for dit nærmeste område, kan din switch betragtes som en netværksafbryder. Hvis denne switch er forbundet til dit kontor LAN, så er det en LAN-switch. Den samme switch kan opfylde begge roller.

LAN-switch

En LAN-switch er fysisk den samme som en netværksafbryder. LAN-switchen kan dog ikke oprette forbindelse til andre netværk end sine egne. LAN-switche kan håndtere at forbinde flere computere sammen, fordi de alle deler den samme printer og giver alle internetadgang alle sammen på samme tid. Disse switches betegnes som LAN-switche, simpelthen fordi det er deres primære rolle.

Datahåndtering

Hver pakke data, der kommer via Ethernet-switchen, har en IP-adresse, der er knyttet til den. Sådan virker omskifteren, hvilken port der skal sendes data ud. Afbryderen sender kun data ud af porten, der har den rigtige IP-adresse, der er tildelt den. Det er sådan, at en switch skifter op et netværk --- det forstyrrer ikke netværket op med unødvendig trafik. Der er to hovedtyper af switche; forvaltes og ustyret. En administreret switch er en, der kan opsættes til brug i et netværk. Med IP-adresser til managed switch kan subnetmasken og portene administreres individuelt. En ustyret switch kan tilsluttes og bruges straks uden installationsprogrammer til rådighed. Den ustyrede switch vil lære, hvad der er forbundet med deres adresser.