Hvad er en anden metode til at sikre data, der rejser via netværk?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Virtuelle private netværk

Den mest almindelige mulighed er at bruge et virtuelt privat netværk. Der findes snesevis af VPN-tjenester, der findes over hele verden, og alle giver en sikker og krypteret tunnel, så dine data kan rejse til mellem steder. Implementering af en VPN hjemme er let på Windows og kræver kun ændring af nogle få indstillinger. Brug af en VPN til at oprette forbindelse til et intranet, når du er tilsluttet via WiFi, er nok en af ​​de bedste måder at sikre dine data på fra sniffere, især hvis du besøger usikre websites.

Kryptering

Der er flere muligheder for datakryptering, at eksisterer. Med E-mail er den primære løsning PGP (Pretty Good Privacy), der giver dig mulighed for at etablere sikker kommunikation med et andet individ gennem udveksling af nøgler, der giver dig mulighed for at fortolke krypteret information. Mens du opererer over IP-lagret på internettet, er der IPSec, der tilføjer et lag af kryptering og godkendelse, når du beskæftiger dig med typiske internetprotokollapplikationer som din webbrowser eller instant messaging-løsninger.

SSH Tunneling

Til den typiske bruger en SSH-tunnel kan være sikker nok, da den giver dig en sikker forbindelse mellem en computer (sig hjemme) og en anden (på arbejde). SSH eller Secure Shell giver en sikker forbindelse, der kan tillade alle former for dataoverførsel, herunder internettrafik. Dette kan bruges til sikker overførsel af filer eller for at gøre en internetbruger halvanonym. SSH Tunneling er sandsynligvis det nemmeste at opsætte og kræver lidt eller ingen adgangsrettigheder, så en grundlæggende bruger kan udnytte den. Når internettet udvides, bliver grænserne for vores hjemmenetværk det sidste sikre rum, vores data har, og det er kun hvis vi har det heldige at have et fuldt sikkert hjemmenetværk. Der er dusinvis af muligheder, der kan give en sikker tunnel gennem hvad der kan virke som internets store og usikre hjemmesider.