Hvordan kan jeg blokere websteder på min computer?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Internet Explorer

Internet Explorer-browseren har et indbygget værktøj, der gør det muligt for brugerne at blokere enhver hjemmeside eller en række websteder inden for få minutter. Du skal klikke på 'Værktøjer' og derefter 'Valg', vælg fanen 'Indhold' og derefter klikke på 'Aktiver' i afsnittet Indholdsrådgiver. Klik på fanen 'Godkendte websteder' og indtast derefter navnet på den hjemmeside, du vil blokere (hvis du vil blokere hele webstedet, og ikke kun enkelte sider indtaste * .nameofthewebsite.com). Klik på 'Anvend' og derefter 'OK', og du bliver bedt om at oprette et kodeord for at beskytte din indstilling mod ændringer af en anden bruger.

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox har i modsætning til Internet Explorer ikke en indbygget funktion, der gør det muligt at blokere forskellige hjemmesider. Der er dog et par gratis populære browser-tilføjelser designet kun til dette formål. BlockSite (se Ressourcer til gratis download) giver dig mulighed for at blokere de websteder, du ikke vil besøge, og også oprette en adgangskode for at beskytte disse indstillinger. Brug blot 'Værktøjer' og derefter 'Tilføjelser', og skriv navnet på webstederne. Hvis du vil blokere alle websteder, der er knyttet til et bestemt firma, skal du skrive 'http: //*.nameofthewebsite.*' eller 'http: //nameofthewebsite.*'

Safari

Safari, som er standardwebbrowseren, der følger med Macs OS X-operativsystem, har også indbygget forældrekontrol, som gør det muligt for dig at blokere websteder. Gå bare til 'Systemindstillinger' i operativsystemet og vælg den konto, du vil konfigurere kontrollen for. Vælg Safari for konfiguration og skriv den webadresse, du vil blokere. Du skal gentage det sidste trin for hver enkelt hjemmeside. Uanset om du vil have dine medarbejdere til at koncentrere sig om arbejde og ikke surfe gennem de sociale hjemmesider, eller hvis du vil beskytte dine børn fra bestemte indholdswebsider, kan du blokere disse adresser fra adgang. Nogle browsere har et standardværktøj til dette, mens andre kræver en simpel add-on. De tre mest populære webbrowsere - Internet Explorer, Mozilla Firefox og Safari - kan konfigureres til at blokere bestemte websteder på en eller anden måde.