Laptop vs Desktop RAM

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Typer

Desktop RAM kommer almindeligvis i DIMM-format (dual in-line memory module). Bærbar RAM kommer i SO DIMM, som er designet til at passe ind i en bærbar pcs mindre tilfælde. Begge typer RAM findes almindeligvis i SDRAM, DDR SDRAM, DDR2 SDRAM og DDR3 SDRAM.

SDRAM er en af ​​de originale RAM-teknologier, hvor DDR2 RAM er den mest almindelige computer RAM, der er i brug.

Der er også en type RAM, der er kendt som RIMM og SO RIMM. De forskellige mellem DIMM og RIMM er pin-tællingen; RIMM er lavet af et firma kaldet Rambus Inc.

Størrelse

Dette er et område, hvor bærbar og stationær RAM er forskellig. På grund af den mindre størrelse af en bærbar computer skal alle komponenterne være mindre. SO DIMM RAM er designet med dette i tankerne. Bærbar RAM er kortere end desktop-RAM. Gennemsnitlig RAM til en stationær computer er omkring 4,5 til 5 inches lang, mens bærbar RAM er 2,5 til 3 inches i længden.

Konfiguration

Et andet område, hvor disse to typer RAM er forskellige, er i antallet af stikstifter på RAM-stykket. Pins er den guld- eller sølvfarvede linje s påtrykt på den ene side af RAM'en, der forbinder computerens RAM-pladser. Afhængigt af typen af ​​RAM-standard kan desktop-RAM'en have mellem 100 og 240 stifter, mens bærbar RAM har mellem 72 og 200 stifter.

Misforståelser

Forskellige typer RAM kan muligvis ikke passe i forskellige RAM-slots på computere. Laptop RAM er for lille til korrekt at passe ind i stationære RAM-slots. Også forskellige formater er muligvis ikke kompatible med RAM-pladser. For eksempel fungerer DDR2 og DDR3 RAM ikke i ældre DDR- eller SDRAM-slots. Imidlertid vil de fleste DDR3 RAM erstatte DDR3 RAM.

Overvejelser

For at sikre, at du har det korrekte RAM til at installere i en computer, skal du have dit mærke og det maksimale RAM-nummer, der er til rådighed, når du bestiller RAM. Dette vil hjælpe med at bestemme hvilken RAM-type (som f.eks. Antal stifter og DDR-type) passer til din computer. Kig efter SO DIMM RAM, når du handler til bærbar RAM.

Du skal også installere matchende RAM i computeren, hvis computeren har to eller flere slots. For eksempel, hvis du opgraderer en bærbar computer, der bruger SO DIMM DDR3 RAM og har to pladser, der kan håndtere maksimalt 8 GB RAM, skal du købe to 4 GB sticks SO DIMM DDR3 RAM. RAM, som står for tilfældig adgangshukommelse, findes i alle computere, uanset om de er bærbare eller stationære computere. RAM er hukommelsen, der bruges til at få adgang til og læse og skrive filer gemt på harddisken. I stedet for at komme til harddisken for at få adgang til en fil flere gange under brug, placerer computeren det i RAM, hvilket reducerer den tid det tager at få adgang til filen. Jo mere RAM en computer har, desto hurtigere får du adgang til filer.