Linux Vs. Windows Web Hosting

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Windows-servere

Microsoft's Windows 2003-serverfamilie findes i tre forskellige former: Server, Advanced Server og Datacenter Server. Serverprogrammet er hovedsageligt til hjemmekontor og små virksomheder, mens den avancerede server er for større Datacenter Server er næsten udelukkende til opbevaring af data og adgang fra andre servere. Det meste af den anvendte software er proprietær, såsom Internet Information Services og programmeringssproget Active Server Pages.

Linux og Unix-servere

Unix og Linux servere varierer på deres operativsystem, med de fleste kørende populære operativsystemer som Red Hat, Ubuntu, OpenBSD og FreeBSD. Disse servere bruger typisk software, der er open source og gratis for at kunne tjene som webhoste. Apache, mySQL og PHP fungerer som gratis alternativer til Microsofts proprietære tjenester.

Anvendelse på serversiden

Vedligeholdelse af en Windows- eller Unix / Linux-server varierer betydeligt. For en gang har Unix / Linux-serverne en tendens til at være meget svært at betjene for nogen, der er nye til systemet. Men de har også potentielt meget mere strøm end Windows-servere. Desuden er opsætningen af ​​disse servere langt billigere end at oprette en Windows-server. På bagsiden har Windows-servere en tendens til at være lettere at konfigurere, og hvis du ønsker at bruge Microsofts proprietary software, har du ingen anden mulighed.

Brug på Hosting Side

For de mennesker, der har hosting konti på serveren er der muligvis lidt forskel. Da Windows er i stand til at have Apache, mySQL og andre gratis webprogrammer på det, kunne man aldrig vide hvilken type server, som filerne blev hostet på. En vært hævder, at den eneste tidspunkt, hvor du kan løbe ind i problemer, er, at FTP-kommandoer er forskellige for hvert operativsystem, men selv det er sjældent.

Konklusioner

Der er virkelig ingen særlig fordel eller ulempe for klienten, men for selve serveren , det varierer. Hvis du vil have noget billigt, der har næsten alle dele af det konfigurerbare, skal du gå med en Linux- eller Unix-server. Men hvis du vil have noget, der installerer nemt og kan bruge Microsofts egenskaber, skal du gå med Windows Server-systemet. De fleste af internettet forbinder til websteder, der er vært for et bestemt operativsystem. De to mest populære operativsystemer til hosting websites er Microsoft Windows og Linux / Unix. Mens Unix og Linux hosting systemer kommer i en række operativsystemer, Microsoft's server programmer falder ind under Windows 2003 Server familier.