Mid-range Wi-Fi DIY-antenne

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Materialer

For at opbygge en biquad-antenne skal du have en 123-i-123 mm firkantet sektion af blankt printkort (PCB), en kort længde af CNT eller LMR-400 coaxkablet med lavt tab omkring 300 mm lang, 50 mm 1/2-tommers kobberrør og en 'N' -stik.

Reflektoren

Skær et 123-for-123 mm firkant fra det blanke printkort og rengør sektionen grundigt med ståluld og poleret. Skær derefter en sektion af kobberrør, der er 50 mm. Skær en 2 mm dyb hak i den ene side af røret og strækker halvdelen af ​​omkredsen. Fil begge sider, indtil de er helt glatte. Brug en fil eller sandpapir til dette. Poler hele røret ind og ud, når du er færdig. Dette sikrer den bedste forbindelse med den koaksiale fletning.

Dernæst bor et hul i midten af ​​printet og brug en rømmer til at forstørre den, indtil kobberrøret passer godt ind i det. Indsæt kobberrøret i PCB'en, så den udskårne ende er på kobbersiden af ​​printkortet. Røret skal stikke omkring 16 mm, hvis du måler fra kobbersiden af ​​printkortet. Løs de to stykker sammen omkring hullet.

Elementet

Elementet består af en kobbertråd bøjet i to 30,5-til-30,5 mm forbundne firkanter eller diamanter som de fremgår. For at bygge dette har du brug for en 244 mm længde på 1,2 mm kobbertråd. Først skal du lave en udpræget 90-graders bøjning nøjagtigt i midten. Fortsæt med at lave de samme bøjninger hver 30,5 mm, indtil du har en symmetrisk form bestående af to forbundne firkanter, der er nøjagtigt ens.

Sæt det sammen

Løs de ikke-forbundne ender af elementet til kobberrøret, så Den modsatte 90-graders vinkel sidder i hakket og er centreret i midten af ​​røret. Elementet bør ikke røre reflektoren. Det skal sidde næsten nøjagtigt 15 mm væk fra det.

Sæt ca. 30 mm af den ydre kappe fra koaksialkablet, fold fletningen tilbage og trim lederen, så den stikker ca. 4 mm. Skub flettet ind i kobberrøret fra den ikke-kobber side, så midterlederen rører den centreret højre vinkel af elementet og lodd dem sammen. Sørg for, at lederen ikke rører røret. Krymp den anden ende af kobberrøret til koaksialkablet. Fastgør N-stikket til den anden ende af kablet, og antennen er færdig. En trådløs trådløs antenne kan bruges til at nå trådløse steder fra langt længere end Wi-Fi-kort, eller modemer vil typisk tillade det. Dette giver dig mulighed for at nå gratis trådløse forbindelser, som din college campus eller arbejde Wi-Fi hjemmefra, hvis du bor tæt nok. Det er også fantastisk til scanning efter anden Wi-Fi-adgang. Et simpelt og yderst effektivt design til dette er en biquad antenne.