Multihoming Techniques

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvorfor Multihome?

Multihoming en computer ligner at have flere telefonnumre: begge tal vil nå dig, men på forskellige måder. Du kan give dit arbejde nummer til alle, men hold din mobiltelefon mere privat, da den kan nå dig uden for arbejdstiden. Multihomed-netværk giver lignende muligheder til dine computere.

Den mest almindelige årsag til multihome er, når du har en enkelt computer tilsluttet flere netværk. Du kan f.eks. Være forbundet med et trådløst internetadgangspunkt og via et Ethernet-kabel til andre computere, der også er tilsluttet trådløst. Multihoming giver dig mulighed for at styre din trafik, så den bevæger sig over den meget hurtigere ledede forbindelse.

Alternativt kan du have netværksressourcer, som du skal begrænse fra andre dele af netværket. Du kan gøre dette ved at sætte dem op på forskellige undernet (som skjuler en del af det fysiske netværk fra den anden), og derefter bruge multihoming til at gøre fælles ressourcer, såsom printere og harddiske, tilgængelige på begge netværk.

Multihoming Grundlæggende

Der er to måder at oprette multihomed-forbindelser til. For det første kan hver af dine fysiske tilslutningsmuligheder have deres egne samtidige netværksforbindelser; Disse omfatter 802.11 trådløs, Bluetooth, Ethernet eller modem. For det andet er nogle fysiske netværksforbindelser i stand til at håndtere samtidige netværk på en enkelt grænseflade. (Normalt vil du bruge Ethernet til dette, nogle hardware, som f.eks. 802.11-kort, er ude af stand til det.)

Lad os gå gennem en samtidig trådløs og Ethernet multihomed forbindelse for at demonstrere . Du har to computere, der begge er tilsluttet en trådløs router til internettet, men du vil have hurtigere tilslutninger til filkopiering. Tilslut computeren med et Ethernet-kabel; nyere computere kan bruge ethvert kabel, mens ældre computere har brug for et 'crossover' -kabel til en direkte Ethernet-forbindelse.

I dit netværkskontrolpanel skal du tilføje en Ethernet-grænseflade på begge computere uden at ændre dine trådløse indstillinger. I den første computer tilføjes følgende netværksindstillinger (i TCP / IP-egenskaber på Windows eller Avanceret> TCP / IP på Mac): Netværksadresse 192.168.10.1, Undernetmaske 255.255.255.0, Router 192.168.10.1. Indtast de samme indstillinger på den anden computer, men ændrer netværksadressen til 192.168.10.2. (Hvis disse indstillinger ikke er kendte, kan du se mine eHow artikler 'Forklaret netværkskredsnummer' og 'Undernettetips' i referencer nedenfor.)

Da den første computer har sin egen adresse som routeren, vil begge computere brug den første som router til Ethernet-subnet. Åbning af en forbindelse ved at få adgang til sit netværksnummer vil omgå det trådløse netværk fuldstændigt og sende trafik over det meget hurtigere kabel.

Multihoming Tips

Du kan bruge alle netværksnumre, du kan lide, starte med '10' eller '192.168' ; Disse adresser er afsat til privat netværk. Jeg tildeler tal, der fungerer som mnemonics for hvilken grænseflade jeg bruger: 192.168.2.x til et andet subnet på enhver grænseflade; 192.168.5.x til netværk over Firewire ('fem' lyder som 'ild'); 192.168 .10.x til bestemte Ethernet-forbindelser ('10-baseret-T' er en gammel type Ethernet).

Sørg for, at dine undernet ikke overlapper hinanden; Tallene ovenfor virker, når den trådløse router bruger 192.168.0.x eller 192.168.1.x, som begge er almindelige standardindstillinger. Men hvis en subnetmaske er indstillet til 255.255.0.0 (i stedet for 255.255.255.0), vil all netværkstrafik kollidere. Dobbeltkryd dine routeradresser og undernet, hvis du har problemer.

Pas på, hvis du bruger Bonjour-netværk, som automatisk tildeler navne til netværksadresser. Du må muligvis bruge 'mylaptop.local' som en netværksadresse, men det er ikke let at fortælle hvilken grænseflade du bruger. Netværksnumre er ikke tvetydige og lettere at foretage fejlfinding. Multihoming er en kraftfuld --- og nogle gange forvirrende --- netværksteknik, der giver dig mulighed for at forbedre netværkets hastighed og sikkerhed. Vi vil undersøge, hvorfor du måske vil multihome computere på dit netværk og diskutere effektive implementeringsmetoder.