Netværksopsætning Tutorial

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Samlet design

Se på det område, du dækker, og vælg den bedste metode til at forbinde dine enheder. Hvis alt er ret tæt sammen, og du kan bore huller gennem vægge og køre ledninger langs bundkort, giver et kablet ethernet netværk bedre hastighed og mere sikkerhed end trådløs, men det er ikke altid muligt. Hvis du tilslutter et lejet hus, har du måske ikke lov til at foretage strukturelle ændringer, og trådløst internet kan være din bedste løsning. På nogen måde afgøres det næste trin på et centralt distributionspunkt; denne placering afhænger af, hvor dit internet er installeret i huset. Det er ligegyldigt, om du har kabel eller DSL, begge fungerer på samme måde som hjemme netværk. Du skal bruge en central router, der passer til dit valg af kabel, trådløs eller begge dele. Nogle kabel- eller DSL-modemer, der leveres af din internetudbyder (ISP), udfører denne funktion. Hvis ikke, køb en router og betegne den som det centrale distributionspunkt.

Central Point Setup

Oprettelsen af ​​routeren involverer normalt brug af den cd, der følger med enheden, og følger programguiden på cd'en. Guiden vil stille dig alle de spørgsmål, der er nødvendige for routeropsætningen, og hvis du har planlagt dit netværk, kan du kende de fleste af svarene. Når du konfigurerer routeren, skal du sørge for, at Dynamic Host Control Protocol (DHCP) er aktiveret; Sådan får dine enheder adresser og taler med hinanden. Når du har konfigureret din router, skal du tilslutte enhederne med netværkskabler. Hvis du planlægger at gå trådløst, skal du fortsætte til de enkelte enheder for at indstille dem.

Individuel computer Indstillinger

Hver moderne computer kan bruge ethernet, men forskellige operativsystemer har individuelle måder at konfigurere adresseringen på. I denne vejledning bruger du Setup på Windows XP til en kablet forbindelse. Åbn 'Mine netværkssteder' og få vist alle netværksforbindelser. Dobbeltklik på Local Area Network og klik på 'Properties'. Åbn Internet Protocol TCP / IP egenskaber, klik på radioknapperne for 'Hent en IP-adresse automatisk' og luk vinduerne. Vent et øjeblik for adressen til at løse, og prøv internettet. Når browseren forbinder til din hjemmeside, er du færdig. For en trådløs forbindelse skal du følge instruktionerne for din specifikke enhed: både eksterne og indbyggede trådløse kort skal have programguider, der starter, når du først bruger den medfølgende software. din trådløse er oprettet, brug 'Site Survey' til at oprette forbindelse til din internetkanal. Opsætning af et netværk er en forholdsvis let opgave, men som enhver organisatorisk proces planlægger projektet på forhånd succesen. Se på det område, du skal dække med dit netværk, og hvilke enheder der skal deles. Spørgsmål som 'Hvor mange computere vil blive brugt?' og 'Vil jeg dele printere?' er vigtige at besvare, før du starter. Til denne vejledning skal vi se på at oprette et netværk med færre end 20 computere og brug af et peer-to-peer-netværk eller en arbejdsgruppe.