Proxy FAQ

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvorfor bruge en proxyserver?

En proxy tjener som mellemmand til din webforbindelse. Proxyservere kan håndtere flere klienter ad gangen. De har normalt hurtige forbindelser og intern software, der hjælper med at beskytte virksomhedens netværk og beskytte de interne klientcomputere mod mulig malware eller virus. Proxy-servere tillader også administratoren at analysere computerens brug af nettet, som kan hjælpe med at fjerne flaskehalse i tilfælde af langsom internetforbindelse.

Hvorfor er proxyservere hurtigere?

Da en proxyserver tillader mange forbindelser til dens grænseflade , caches serveren sider, som brugeren anmoder om. Caching-sider betyder, at proxyserveren gemmer en fysisk kopi af en webside til harddisken. Når den næste person anmoder om denne webside, behøver proxyserveren ikke at hente den fra internettet. I stedet kan proxyserveren bruge det, der er gemt på harddisken, begrænser brugen af ​​internettet og fremskynder webbrowsning til brugere.

Hvordan gør en proxyserver dig anonym?

Når en bruger opretter forbindelse til proxy-server bruger serveren sin egen IP-adresse for at få adgang til en ekstern webserver. Hvis den eksterne webserver logger IP-adresser, vil IP-adressen logget være proxyserveren og ikke IP'en til brugerens computer. Dette skaber en følelse af anonymitet. Ikke alle proxy-servere er anonyme, så brugeren skal kontrollere, at hans IP-adresse bliver rapporteret som proxyserveren og ikke hans egen, hvis anonymitet er ønsket.

Er alle proxy-servere anonyme?

Proxyservere bruger ikke altid maskinens IP til at få adgang til et websted. Transparente proxyservere bruges kun til at cache websider til brugere. Transparente proxyservere overfører stadig IP-adressen på brugerens computer, så de er ikke anonyme. Transparente proxyservere er kun konfigureret til at fremskynde brugerens internetforbindelse ved at vise cachelagrede sider, når de er tilgængelige.

Hvordan kan du Find en proxyserver?

Proxyservere er normalt en del af et firmanetværk. Hvis virksomhedsnetværket bruger en proxy, gives informationen til brugeren under computeropsætning. Proxyservere er også offentlige på internettet. Nogle mennesker forlader proxyserveren åben for internetforbindelser, så de er åbent tilgængelige for enhver trafik. Websites har lister over gratis, offentlige proxyservere. For eksempel er xroxy.com/proxylist.htm vært for en liste over gratis, åbne proxyservere på internettet. Proxyservere er maskiner, der accepterer forbindelser fra andre computere og tillader brugere at få adgang til internettet ved hjælp af serverens forbindelse. Disse maskiner behøver ikke at være hurtige servere. De skal bare have en god og hurtig forbindelse til internettet for at håndtere mængden af brugere, der vedhæfter computeren. De fleste intranetproxyservere er gratis for brugerne på det interne netværk, men der er også åbne proxy'er tilgængelige på internettet for alle, der skal bruge.