Sådan kan du sikkert bruge gratis trådløst internet på hoteller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Brug en firewall. Der er masser af gratis firewalls af høj kvalitet til rådighed online (se Ressourcer). Hvis ikke andet, aktiver Windows Firewall ved at åbne Kontrolpanel, klikke på 'Windows Firewall' og sørg for, at den er tændt. Dette kan hjælpe dig med at beskytte dig mod ondsindede angreb over hotelnetværket og fra uautoriserede brugere fra at se data på din computer.

2.

Realiser at browsing er god. Hackere kan ikke gøre meget skade ved at holde øje med, hvilke aviser og webkataloger du læser regelmæssigt, så surf som meget som du vil.

3.

Brug sund fornuft. Usikret trådløs er netop det: usikkert. Når du logger ind på Facebook, og din email-konto er forholdsvis sikker under disse omstændigheder, skal du undgå at logge ind på din bankkonto.

4.

Brug sikre tjenester. Hvis du f.eks. Bruger Gmail, skal du sørge for at bruge den sikre version af webstedet ved at skrive 'https://gmail.google.com' i stedet for 'http://gmail.google.com.' Dette vil lede din email via SSH (sikker shell), hvilket giver dine data et sikkerhedsniveau. For at finde ud af, om en tjeneste, du bruger regelmæssigt, giver en sikker version, skal du besøge denne webservices 'Hjælp' side.

Gratis trådløst internet på hoteller er en bekvemmelighed, men det er ikke uden en skjult trussel --- næsten hele hotellets trådløse er usikker. Mens netværket er let at oprette forbindelse til betyder det alt hvad du gør over det trådløse, der sendes ukrypteret-- - og det, der udsendes, kan opsnappes. Det er muligt og nemt at holde dine data sikre, hvis du ved hvad du gør.